Americká automobilka Tesla postaví nový závod na severe Mexika

NETKY.SK • 1 Marec 2023, 18:00 • 2 min
Americká automobilka Tesla postaví nový závod na severe Mexika

MEXIKO - Americká automobilka Tesla postaví svoj nový závod na severe Mexika. Oznámil to v utorok mexický prezident Andrés Manuel López Obrador, ktorý tak ukončil niekoľkotýždňové čakanie na informáciu, kde výrobca elektrických áut plánuje svoj závod stavať.

slovakia

left justify in out

Podľa prezidenta Tesla postaví závod v meste Monterrey v štáte Nuevo León na severe krajiny. Ako dodal, podrobnosti oznámi firma v stredu 1. marca v rámci dňa pre investorov. Príchod amerického výrobcu elektromobilov do Mexika je výrazným plusovým bodom pre mexického prezidenta, aj keď sa mu nepodarilo presadiť, aby sa závod staval v chudobnejšej lokalite na juhu krajiny. Navyše, vybraný región zápasí s nedostatkom vody. López Obrador však dodal, že šéf Tesly Elon Musk mu počas telefonátu v pondelok (27. 2.) prisľúbil, že výstavba a činnosť závodu životné prostredie neohrozia. K jeho prísľubom napríklad patrí, že počas výroby automobilov sa bude využívať recyklovaná voda.

 

Produkcia áut je jedným z hlavných pilierov mexickej ekonomiky, po Brazílii druhej najväčšej v Latinskej Amerike. V Mexiku majú výrobné závody viaceré americké, európske aj ázijské firmy. Čo sa týka samotnej produkcie áut, Mexiko je v tomto rebríčku siedme na svete. Podľa ostatných údajov mexického združenia automobilového priemyslu sa v roku 2021 v krajine vyrobili približne tri milióny automobilov. Priemysel v danom roku zamestnával zhruba 930.000 ľudí a zahraničné investície do neho dosiahli približne 5,3 miliardy USD (4,99 miliardy eur). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona