Smer poradil svojim starostom firmu, ktorá tuneluje EÚ!

NETKY.SK • 25 August 2014, 10:22 • 2 min
Smer poradil svojim starostom firmu, ktorá tuneluje EÚ!

BRATISLAVA - Desiatky starostov Smeru-SD čerpali eurofondy s pomocou spoločnosti, ktorú im poradilo vedenie. Analýza Konzervatívneho inštitútu M.R. Štefánika ukázala, že firma Star EU, ktorú odporučila strana Smer-SD svojim starostom, bola mimoriadne úspešná.

slovakia

left justify in out

Zo 111 tendrov na externý manažment eurofondových projektov, ktoré skúmali, sa zúčastnila na sedemdesiatich a sedemdesiat aj vyhrala, zistil denník SME.

 

"Z externého projektového manažmentu sa na Slovensku stala jednou z foriem tunelovania fondov Únie," vraví autor štúdie Ivan Kuhn. V súťažiach sa s ňou striedali tie isté firmy. Tendre organizovala spoločnosť Tender Profit, s ktorou je Star EU prepojená. Jediným jej vlastníkom a konateľom je podľa výpisu z obchodného registra Michal Reichlet s trvalým pobytom v Monaku. Zároveň je predsedom predstavenstva Star EU.

 

Členom dozornej rady Star EU je Jan Reichlet. V minulosti bol spoločníkom a konateľom Tender Profit. Ján Reichlet má trvalý pobyt v českej Prahe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies