V Singapure sa za šírenie falošných správ môžete dostať za mreže

NETKY.SK • 9 Máj 2019, 12:10 • 2 min
V Singapure sa za šírenie falošných správ môžete dostať za mreže

SINGAPUR - V krajine od dnešného dňa platí zákon, ktorý umožňuje vláde zablokovať alebo odstrániť obsah správ, ktoré sa zaraďujú medzi tzv. "fake news", čiže nepravdivé správy. Počas dnešného dňa o tom informovala agentúra AP s odvolaním sa na denník The Strait Times.

slovakia

left justify in out

Nový zákon pod názvom "Ochrana pred internetovými klamstvami a manipuláciou" bol schválený parlamentom Singapuru počas včerajších neskorých hodín. Výsledok bol jednoznačný pretože sa skončil pomerom 72:9 a traja poslanci sa zdržali hlasovania.

 

 

Právny predpis sa týka zákazu akýchkoľvek klamlivých, škodlivých správ, ktoré by mohli mať na krajinu negatívny vplyv alebo by nejakým spôsobom ovplyvnili voľby. Od poskytovateľov služieb sa ďalej vyžaduje, aby informácie s takýmto obsahom odstránili. Dokonca aj vláda má umožnené tieto správy blokovať.

 

img

 

V prípade porušenia zákona hrozí dotyčému až 10 rokov za mrežami a veľká pokuta. Zákon sa v parlamente stretol aj s odporcami, ktorí vyhlasovali že legislatíva dáva ministrom už príliš veľké právomoci pri určovaní klamlivej či falošnej správy. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona