Služby krajských knižníc využilo minulý rok takmer 250.000 návštevníkov

NETKY.SK • 8 Apríl 2023, 18:00 • 2 min
Služby krajských knižníc využilo minulý rok takmer 250.000 návštevníkov

Trenčín - Služby troch knižníc v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja využilo v minulom roku takmer 250.000 návštevníkov. Informovala o tom Barbora Jánošková z komunikačného oddelenia Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja.

slovakia

left justify in out

"Oproti predchádzajúcim dvom rokom, ktoré poznačila pandémia koronavírusu, bol minulý rok omnoho živším. Ponuka vzdelávacích a kultúrnych podujatí v troch župných knižniciach prekročila tisícku, navštívilo ich takmer 37.000 ľudí, do knižníc si našlo cestu takmer štvrť milióna čitateľov," uviedla Jánošková. Čitatelia si podľa nej v minulom roku požičali v krajských knižniciach v Trenčíne, Považskej Bystrici a v Prievidzi viac ako 465.000 kníh. Počet registrovaných čitateľov prekročil v minulom roku desaťtisícovú hranicu, bolo ich viac ako v predchádzajúcich dvoch rokoch. "Do troch krajských knižníc pribudlo v minulom roku 14.540 nových knižničných jednotiek, z knižníc ubudlo viac ako 9500 kníh, ktoré boli pre opotrebovanie vyradené. Župné bibliotéky ponúkli pestrú paletu vzdelávacích a kultúrnych podujatí, spolu ich bolo takmer 1300," doplnila Jánošková. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies