Prepustili podozrivého ruského špióna!

NETKY.SK • 31 Marec 2022, 13:32 • 2 min
Prepustili podozrivého ruského špióna!

BRATILAVA - Pavel Bučka mal poskytovať ruským spravodajským službám informácie od roku 2013. Týkať sa mali záujmov NATO a Ozbrojených síl SR. Priznať mal aj sumu, ktorú za informácie prijal.

slovakia

left justify in out

Bývalého funkcionára vojenskej akadémie v Liptovskom Mikuláši Pavla Bučku, ktorý je podozrivý z dlhodobej spolupráce s ruskou vojenskou rozviedkou, budú stíhať na slobode. Vo štvrtok o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR, ktorý ho prepustil z väzby na slobodu. TASR informácie poskytla hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

 

img

 

„Senát 2T Najvyššieho súdu na neverejnom zasadnutí rozhodol o sťažnosti obvineného Ing. Pavla Bučku proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu, ktorým bol vzatý do väzby tak, že napadnuté uznesenie zrušil a obvineného prepustil z väzby na slobodu, pretože – prihliadajúc na obsah predloženého spisu a posudzujúc všetky zákonné podmienky – nezistil u obvineného dôvody väzby,“ povedala hovorkyňa.

 

Prečítajte si tiež: REPORTÁŽ: V kauze spolupráce s ruskou rozviedkou padli obvinenia aj návrh na väzbu!

 

Pre spoluprácu s ruskou vojenskou rozviedkou polícia obvinila dve osoby z vyzvedačstva a prijímania úplatku. Okrem Bučku, ktorý podľa prokurátora spolupracuje pri vyšetrovaní, ide aj o dopisovateľa dnes už štátom zablokovaného webu Bohuša Garbára. Obaja sa k skutkom priznali. V prípade preukázania viny im hrozí trest odňatia slobody od 4 do 13 rokov.

 

 

Zadržali ho v rámci akcie Kaťuša. Pri domových prehliadkach zaistila polícia USB kľúče, počítače s citlivými a utajovanými skutočnosťami, podrobné poznámky o plánoch spojenia a schôdzkach, ale aj vymieňané dokumenty.

 

Možno vás zaujme: Smrť učiteľa v Prahe. Páchateľ použil mačetu!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies