Koalícia rokovala o balíku pomoci a zmenách z dielne SaS

NETKY.SK • 23 Máj 2022, 16:24 • 2 min
Koalícia rokovala o balíku pomoci a zmenách z dielne SaS

BRATISLAVA – Strana SaS na nedeľnej (22. 5.) koaličnej rade predstavila partnerom zmeny, ktorými chce upraviť opatrenia z dielne ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová pre TASR uviedla, že Ministerstvo financií (MF) SR by si malo ešte prepočítať ich návrh na zníženie DPH z nafty a benzínu. Návrh liberálov podporuje strana Za ľudí. Pre TASR to povedal jej podpredseda Juraj Šeliga.

 

img

 

V prípade protiinflačnej pomoci Zemanová očakáva viaceré pozmeňujúce návrhy. „Do diskusie sa nezapájame, pretože za návrh ani pozmeňujúce návrhy nebudeme hlasovať,“ uviedla. Neočakáva prerušenie aktuálnej schôdze Národnej rady (NR) SR v súvislosti s koaličnými rokovaniami. Rovnako neráta s tým, že by sa mali opäť presúvať mediálne zákony alebo personálne voľby komisára pre deti či šéfa Najvyššieho kontrolného úradu.

 

img

 

Šeliga skonštatoval, že o dani z ropy ešte mali rokovať SaS a rezort financií. „Podporujeme, aby sa ceny palív znížili o 18 centov, tak to vychádza v priemere, lebo DPH by mala ísť na osem percent,“ povedal. Verí, že zmena bude ukážkou spolupráce koalície. Čo sa týka protiinflačného balíčka, naďalej sa podľa jeho slov rokuje o podpore detí s ťažkým zdravotným postihnutím, ako aj so zástupcami samospráv v parlamente, aby boli kompenzácie uzatvorené, doladené, a aby ich samosprávy aj dostali.

 

Hnutie Sme rodina bude podľa slov šéfa klubu Petra Pčolinského o záveroch koaličnej rady rokovať ešte v utorok (24. 5.) na poslaneckom klube.

 

Možno vás zaujme: Dubnica nad Váhom získala jeden milión eur na rekonštrukciu bývalej ZŠ



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies