Vianočnú večeru pre ľudí bez domova pripravili charita a mesto Trnava

NETKY.SK • 23 December 2022, 11:00 • 2 min
Vianočnú večeru pre ľudí bez domova pripravili charita a mesto Trnava

TRNAVA - Najmenej 65 porcií štedrovečerného menu pripravili v utorok v Trnave pre sviatočnú večeru pre ľudí osamelých, v ťažkej sociálnej situácii a bez domova. Trnavská arcidiecézna charita (TACH) ich spolu s mestom Trnava takto tradične pozývajú stráviť príjemné chvíle v závere roka.

slovakia

left justify in out

Večera sa konala v jednom z denných centier pre seniorov. "Touto večerou symbolicky pripomíname ich problémy, ktoré by mala naša spoločnosť riešiť. Ľudí, ktorí zostanú bez domova, aj v Trnave pribúda. Je dôvodný predpoklad, že číslo spred pandémie okolo 300 bolo už prekročené," povedal riaditeľ TACH Miroslav Dzurech. Večeru, kapustnicu a šalát s rybou pre hostí pripravilo Stredisko sociálnych služieb mesta Trnava. Vedúca sociálneho odboru trnavskej radnice Ingrid Huňavá uviedla, že tak ako všade, aj v tomto prípade mestu vzrástli náklady na zabezpečenie akcie.

 

img

 

"Nákladovosť pre nás nie je prvoradá. Pre nás je dôležitý klient, aby mal pocit, že v tejto spoločnosti sú aj tí, ktorí sa mu chcú venovať a ktorí mu ponúkajú svoje služby. Je len na jeho rozhodnutí, či túto pomocnú ruku vie prijať alebo nie," uviedla pre TASR. Účastníkom večere ponúkali aj domáce sladkosti a na odchod dostali malý balíček. Obsluhu si zobrali na starosť dobrovoľníci a zamestnanci TACH. V úvode sa im prihovorili organizátori a pozvanie zúčastniť sa na spoločnej večeri opätovne prijal tiež trnavský arcibiskup Ján Orosch. V úvode si prečítaním mien pripomenuli ľudí bez domova, ktorí zomreli v poslednom období. Medzi osadenstvom prevládali muži v strednom veku, ale prišli aj staršie i mladšie ženy, ktoré zostali bez domova. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies