Slovinský tréner Kopitar má problémy s nomináciou

NETKY.SK • 30 Apríl 2013, 10:33 • 2 min
Slovinský tréner Kopitar má problémy s nomináciou

MARIBOR - Tréner slovinskej hokejovej reprezentácie Matjaž Kopitar má v súvislosti s nomináciou hráčov na 77. majstrovstvá sveta starosti.

slovakia

left justify in out

V záverečnom prípravnom zápase proti Rakúsku sa totiž zranil útočník Robert Sabolič a jeho štart na svetovom šampionáte je otázny. "Všetko bude závisieť od toho, ako sa bude cítiť a čo povedia lekári,“ citujú slovinské média trénera Kopitara.

Väčšina hráčov v predbežnej 27-člennej nominácii Slovinska pôsobí v zahraničí, iba útočníci Mušič a Pance obliekali naposledy dres Ľubľany. V kádri figuruje aj útočník Jan Muršak, ktorý v súčanosti bojuje o Calderov pohár v zámorskej AHL v tíme Grand Rapids Griffins po boku Slovákov Tomáša Tatara a Tomáša Jurča. Nechýba ani obranca Sabahudin Kovačevič, ktorý predchádzajúce dve sezóny strávil v extraligovom Poprade. 

So slovinským tímom nie sú ešte David a Marcel Rodmanovci, ktorí sa pre klubové povinnosti v Nemecku pripoja k reprezentácii až priamo v dejisku MS. Slovinsko si v základnej skupine v Štokholme postupne zmeria sily s Nórskom, Bieloruskom, Dánskom, Švajčiarskom, Českom, Švédskom a Kanadou. 

Širšia nominácia reprezentácie Slovinska na 77. majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji: 
Brankári: Luka Gračnar (Salzburg, Rak.), Andrej Hočevar (Sokol Kyjev/Ukr.), Robert Kristan (Medveščak Záhreb/Chor.) 
Obrancovia: Blaž Gregorc (Odense/Dán.), Sabahudin Kovačevič (HK Poprad/SR), Aleš Kranjc (Kolín/Nem.), Žiga Pavlin (Rögle/Švéd.), Klemen Pretnar (Villach/Rak.), Mitja Robar (Krefeld/Nem.), Andrej Tavželj (Rouen/Fr.), Luka Tošič (Alleghe/Tal.) 
Útočníci: Luka Bašič (Amiens/Fr.), Boštjan Goličič (Briancon/Fr.), Žiga Jeglič (Södertälje/Švéd.), Gašper Kopitar (Mora/Švéd.), Gal Koren (Medveščak Záhreb/Chor.), Rok Leber (IK Pantern/Švéd.), Jan Muršak (Grand Rapids Griffins, USA/AHL), Rok Pajič (Val Pusteria/Tal.), Aleš Mušič, Žiga Pance (obaja Ľubľana), Tomaž Razingar (Ravensburg/Nem.), David Rodman, Marcel Rodman (obaja Bietigheim/Nem.), Robert Sabolič (Ingolstadt/Nem.), Rok Tičar (Kolín/Nem.), Jan Urbas (Växjö/Švéd.)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies