Holandsko sa postupne vracia do normálu

NETKY.SK • 11 Máj 2020, 15:33 • 2 min
Holandsko sa postupne vracia do normálu

AMSTERDAM - V Holandsku sa počas dnešných hodín znovu otvorili materské aj základné školy, ktoré boli približne dva mesiace zatvorené v dôsledku opatrení prijatých na zamedzenie šírenia nového typu koronavírusu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Obmedzená prevádzka škôl 

Základné školy však fungujú v obmedzenej prevádzke - polovica žiakov chodí do školy v jeden a druhá polovica až v ďalší deň. Mnohé zo škôl sa znovu otvorili v slávnostnom štýle a žiakov privítali aj s červenými kobercami, balónmi či učiteľmi v kostýmoch.

 

img

 

Platné opatrenia 

Dbali však na zachovanie fyzického odstupu, ktorý musí byť medzi jednotlivými žiakmi i učiteľmi najmenej 1,5 metra. Rodičia majú do školy vstup zakázaný. Zvyšné školy sa majú v krajine otvoriť 2. júna.

 

img

 

V Holandsku sa dnes znovu otvorili aj kaderníctva a kozmetické a masážne salóny, pričom niektoré z nich privítali svojich prvých zákazníkov už krátko po polnoci. Otvoriť sa tiež mohli autoškoly či napríklad knižnice.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona