Slovinsko povolá armádnych záložníkov na pomoc polícii pri kontrole migrantov

NETKY.SK • 19 November 2015, 15:37 • 2 min
Slovinsko povolá armádnych záložníkov na pomoc polícii pri kontrole migrantov

ĽUBĽANA - Slovinsko plánuje povolať dnes armádnych záložníkov na pomoc polícii pri kontrolovaní prílivu migrantov do krajiny.

slovakia

left justify in out

Oznámil to dnes hovorca slovinského ministerstva obrany, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Podľa slov hovorcu bude povolaných približne 200 z celkového počtu 914 armádnych záložníkov. Slovinská armáda pomáha polícii v tejto činnosti od októbra.

Slovinsko dnes taktiež oznámilo, že začne posielať späť "ekonomických migrantov" prichádzajúcich zo susedného Chorvátska. Príjme len migrantov "z krajín, kde prebiehajú ozbrojené boje".

 

Slovinská polícia pre agentúru STA vysvetlila, že Ľubľana prijíma osoby prichádzajúce z krajín sužovaných ozbrojeným konfliktami a na ktoré sa vzťahujú predpisy o neposielaní osôb späť.

 

Predpokladá sa, že takéto osoby požiadajú o medzinárodnú ochranu na území Európskej únie, aby boli umiestnené v núdzových centrách rozmiestnených po celej krajine.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies