V Kalifornii vyčíňa požiar, spálené sú tisíce hektárov pôdy

NETKY.SK • 3 August 2020, 11:23 • 2 min
V Kalifornii vyčíňa požiar, spálené sú tisíce hektárov pôdy

LOS ANGELES - V južnej Kalifornii vyčíňa od piatku požiar, ktorému už padlo za obeť takmer 8300 hektárov lesných porastov. Keďže ohrozoval aj ľudské obydlia, úrady nariadili evakuáciu približne 8000 ľudí z asi 2600 domov.

slovakia

left justify in out

Opätovná kontrola

Požiar nazvaný Apple Fire vypukol v piatok v blízkosti mesta San Bernardino. S plameňmi bojuje viac ako 1300 hasičov podporovaných vrtuľníkmi, hasičskými lietadlami a vozidlami.

 

img

 

Hasičom sa podarilo v nedeľu večer opätovne získať kontrolu asi nad piatimi percentami požiaru, ktorý sa im predtým popoludní spod kontroly úplne vymkol.

 

Nedostupný terén 

Severné a južné okraje požiaroviska sú v strmých a členitých stráňach a preto sú pre hasičské vozidlá nedostupné. K šíreniu ohňa, ktorý v blízkosti domov horel s veľkou intenzitou, prispieva aj hustá vegetácia, uviedol v piatok Fernando Herrera, kapitán hasičského zboru v okrese Riverside. Hasenie požiaru sťažuje i sucho a vysoké teploty.

 

 

Mohlo by ísť o trestný čin 

Pre silné zadymenie v oblasti vydali tamojšie úrady v nedeľu večer varovanie pred možným ohrozením zdravia splodinami horenia v ovzduší. Správy o obetiach nateraz nie sú k dispozícii. Zatiaľ došlo len k materiálnym škodám na dvoch budovách a jednom rodinnom dome. Úrady začali vyšetrovanie príčin požiaru, keďže je predpoklad, že by mohlo ísť o trestný čin.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona