Slovenský maloobchod sa medzimesačne vyvíjal lepšie ako priemer EÚ

NETKY.SK • 3 December 2015, 12:34 • 2 min
Slovenský maloobchod sa medzimesačne vyvíjal lepšie ako priemer EÚ

BRATISLAVA - Sezónne upravené tržby maloobchodu eurozóny v októbri medzimesačne oslabili o 0,1 % a v rámci celej 28-člennej Európskej únie sa medzimesačne nezmenili. V medziročnom porovnaní sa októbrové maloobchodné tržby v eurozóne zvýšili o 2,5 % a v rámci celej EÚ posilnili o 3,1 %. Informoval o tom vo štvrtok štatistický úrad EÚ Eurostat.

slovakia

left justify in out

Na Slovensku sa maloobchod medzimesačne vyvíjal lepšie v porovnaní s priemerom za celú eurozónu aj celú EÚ, keďže oproti septembru posilnil o 0,4 %. Medziročne však slovenský maloobchod vzrástol o 2,2 %, čiže menej ako priemer za celú eurozónu a celú EÚ. V rámci krajín, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, tržby maloobchodu medziročne stúpli najviac v Rumunsku (12,1 %), Litve (6,6 %) a Estónsku (6,5 %). Pokles evidovali v Luxembursku (- 8,2 %), Bulharsku (- 1,3 %), Belgicku (- 0,7 %) a Fínsku (- 0,3 %).


Medzimesačne sa maloobchodné tržby zvýšili najvýraznejšie v Poľsku (2,1 %), Estónsku (2 %) a Lotyšsku (1,4 %). Najvýraznejší pokles maloobchodných tržieb v októbri v porovnaní so septembrom nastal v Slovinsku (- 1,1 %) a Írsku, Rakúsku a Veľkej Británii (zhodne - 0,7 %).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies