Liptov opäť ožije rozprávkami a detským smiechom – festival „Za 7 horami“ sa blíži

NETKY.SK • 23 Jún 2023, 20:00 • 2 min
Liptov opäť ožije rozprávkami a detským smiechom – festival „Za 7 horami“ sa blíži

Najväčší rozprávkový festival „Za 7 horami“ sa predstaví od 30. júna do 9. júla na viacerých miestach Slovenska, aby prezentoval Liptov ako rozprávkový región a priniesol deťom aj rodičom množstvo podnetných akcií, workshopov, divadla a ďalších atraktívnych podujatí pre celú rodinu.

slovakia

left justify in out

Na tomto ročníku festivalu sa opäť podieľajú Oblastná organizácia cestovného ruchu región LIPTOV a spoločnosť Go4Promo. Ich spoločným cieľom prostredníctvom tohto výnimočného festivalu je nielen zatraktívniť Liptov v očiach domácich a zahraničných turistov, ale aj poskytnúť deťom a rodičom niekoľko dní zmysluplných činností, radosti, stretnutí, zábavy aj poučenia.

 

Opäť sa predstavia viacerí miestni umelci, tunajšie tradície a gastronómia, deti si budú môcť pozrieť viaceré bábkové predstavenia, zasúťažiť si pri pohybových aktivitách, stretnúť svojich rozprávkových hrdinov.

 

img

 

„Hravou formou sa v deťoch snažíme vzbudiť lásku k rozprávkam, chceme, aby uprostred krásnej prírody objavili čaro divadla, chceme, aby sa bavili, smiali, radovali sa zo života, našou ambíciou je tiež naučiť ich rozlišovať dobro od zla,“ vysvetľujú organizátori hlavnú myšlienku festivalu, ktorého prvý ročník sa uskutočnil v r. 2018.

 

Okrem rozprávok budú témami festivalu aj hodnota peňazí a správny prístup k nim, ako sa správať v lese, ako sa zdravo stravovať, ako zaujímavo tráviť čas aj bez mobilov a tabletov.

 

img

 

Festival sa postupne zastaví v Liptovskom Jáne (30. 6. - 2. 7.), v Hrabovskej doline (5. 7.), v Jasnej (8. 7.) a v Liptovskom Hrádku (9. 7.). Pozvaných je dvanásť bábkových divadiel, vystúpia také rozprávkové stálice ako Tárajko a Popletajka, Kúzelník Talostan, Mici a Mňau, Sníček Hugo. Deti zažijú kúzelnú fyziku, žonglérov, pestrofarebný svet papagájov, či Dvor zázrakov. Zabaví ich kúzlo s balónikmi, dog dancing, klauniáda ale aj koncert Martina Haricha, či Lukáša Adamca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies