Benzema by na konci kariéry mohol zamieriť do Lyonu

NETKY.SK • 4 December 2019, 10:40 • 2 min
Benzema by na konci kariéry mohol zamieriť do Lyonu

BRATISLAVA - I keď je Karim Benzema v očiach trénera francúzskej futbalovej reprezentácie neobľúbený, jeho potenciál na ihrisku je neprehliadnuteľný. A toto si myslí aj vedenie známeho francúzskeho klubu Olympique Lyon.

slovakia

left justify in out

Kmeňový hráč Realu Madrid nehral za národnú reprezentáciu od roku 2015. Podľa prezidenta Olympiqueu Lyon Jeana-Michela Aulasa by sa tento 31-ročný Lyončan však mohol po skončení angažmánu v španielskom Reale Madrid vrátiť domov, kde by zastával dvojitý post hrajúceho trénera, avšak už nie na Stade Gerland, ale po Eure 2016 nový Parc Lyonnais. 

 

img


"Vlani sme sa o tom zhovárali s Benzemovým agentom Karimom Djazirim, takže je to jedna z možností. Považujem ho za jedného z najlepších francúzskych futbalistov," vyhlásil Aulas pre televíznu stanicu beIN Sports, citoval ho aj web španielskeho denníka AS.

 


Práve spomenutý športový riaditeľ Juninho minulý rok vyhlásil, že medzi jeho dlhodobé ciele vo funkcii patrí aj dotiahnutie Benzemu späť do Lyonu, odkiaľ v roku 2009 prestúpil do Realu Madrid za 35 miliónov eur.

 

"Chcel by som Karimovi navrhnúť, aby u nás ukončil profesionálnu hráčsku kariéru. Už sme si o tom písali. Bol by som rád, keby u nás odohral dva roky a trénoval naše mladé nádeje. Môžem povedať, že Karimovým snom je ukončiť kariéru doma," poznamenal niekdajší obávaný realizátor priamych voľných kopov.

 

img


Benzema vstúpil do lyonského klubu ako 9-ročný. Postupne prešiel viacerými vekovými kategóriami a 15. januára 2005 krátko po 17. narodeninách absolvoval profesionálny debut. Doprial mu ho vtedajší kouč Lyonu Paul Le Guen.

 

img

 

V súčasnom pôsobisku mu kontrakt platí do 30. júna 2021. Momentálne zažíva jednu z najlepších sezón v kariére, po 15 kolách je s počtom desať gólov najlepším strelcom španielskej LA Ligy.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies