Slovensko šíri dobré meno v zahraničí aj prostredníctvom rozvojovej pomoci pod značkou SlovakAid

NETKY.SK • 9 December 2023, 07:51 • 2 min
Slovensko šíri dobré meno v zahraničí aj prostredníctvom rozvojovej pomoci pod značkou SlovakAid

V rokoch 2019 až 2023 smerovala pomoc Slovenska aj prostredníctvom mimovládnych organizácií do troch prioritných krajín – Kene, Moldavska a Gruzínska. Okrem toho pomáha Slovensko tiež v krajinách západného Balkánu, na Ukrajine a na Blízkom východe.

slovakia

left justify in out

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Rastislav Chovanec prijal 8. decembra 2023 v Bratislave zástupcov slovenských mimovládnych rozvojových organizácií združených v platforme „Ambrela“, informuje o tom tlačová správa ministerstva.

Slovensko pomáha aj krajinám, ktoré sú v humanitárnej núdzi, zviditeľňuje svoju značku „SlovakAid“ vo svete. V rozvojových krajinách je Slovenská republika stále viac viditeľná, na čom sa zhodli rovnako zástupcovia Ambrela. Cieľom novej strednodobej stratégie rozvojovej pomoci do roku 2030, ktorú bude rezort diplomacie pripravovať v budúcom roku, bude nielen stanovenie nových prioritných oblastí, ale zároveň efektívnych nástrojov pomoci.

„Slovensko šíri svoje dobré meno v zahraničí taktiež prostredníctvom rozvojovej pomoci pod značkou SlovakAid. Aj v spolupráci s mimovládnymi rozvojovými organizáciami sa budeme snažiť, aby bolo Slovensko schopné vždy včas, flexibilne a koordinovane reagovať na súčasné krízy,“ skonštatoval štátny tajomník R. Chovanec.

Slovenská republika je donorom vo svete od roku 2014, kedy vstúpila do Výboru pre rozvojovú pomoc OECD. Odvtedy vzrástol ročný objem prostriedkov SR na rozvojovú pomoc viac ako 2,6-násobne.

       



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Štátny tajomník R. Chovanec prijal zástupcov slovenských mimovládnych rozvojových organizácií združených v platforme „Ambrela“. (www.mzv.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies