Na ostrovček Lampedusa prišlo v priebehu 12 hodín vyše 1 200 migrantov

NETKY.SK • 10 Máj 2021, 08:32 • 2 min
Na ostrovček Lampedusa prišlo v priebehu 12 hodín vyše 1 200 migrantov

RÍM - Viac ako 1 200 migrantov v niekoľkých preplnených rybárskych člnoch v nedeľu priplávalo na taliansky ostrovček Lampedusa v priebehu 12 hodín.

slovakia

left justify in out

Prevádzači ľudí využili pokojné more a teplé počasie, povedal starosta Lampedusy Salvatore Martello. Prví migranti k ostrovu prišli o piatej ráno a neskôr popoludní sa tam dostalo ďalších najmenej deväť člnov. Išlo o najväčší počet migrantov, ktorí sa v tomto roku dostali na talianske územie v priebehu jedného dňa.

 

Mohlo by vás zaujímať: Mattea Salviniho čaká proces pre odmietnutie lode s migrantmi

„Hovoril som, že stačí jeden deň dobrého počasia, aby prišli všetky tieto člny," povedal starosta pre televíznu stanicu Sky TG24. Vyzval premiéra Maria Draghiho, aby problém migrácie zaradil do programu vlády, hoci kabinet sa sústreďuje na riadenie ekonomického a sociálneho zotavenia Talianska z pandémie koronavírusu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies