Semafor investičných projektov Plánu obnovy a odolnosti SR sa rozšíri

NETKY.SK • 12 Február 2024, 13:15 • 2 min
Semafor investičných projektov Plánu obnovy a odolnosti SR sa rozšíri

BRATISLAVA - Stav a napredovanie najväčších projektov plánu obnovy si môžete odteraz pozrieť v rozšírenom investičnom semafore na webovej stránke plánu obnovy.

slovakia

left justify in out

Pôvodný takzvaný investičný semafor projektov s hodnotou nad 50 miliónov eur sa teraz rozšíril o ďalších 28 investícií s hodnotou nad 20 miliónov eur. Ide tak celkovo o 31 projektov so súhrnnou hodnotou dve miliardy eur.

 

Okrem projektov výstavby nemocníc v Banskej Bystrici, Martine a elektrifikácie trate Bánovce nad Ondavou – Humenné pribudli v rozšírenom semafore napríklad aj harmonogramy modernizácie budov súdov, projekty rozvoja železničnej infraštruktúry či ďalšie investície do modernej a dostupnej zdravotnej starostlivosti.

 

Semafor mapuje plnenie harmonogramu čiastkových krokov, ktoré sú potrebné k tomu, aby boli investície dokončené včas a v rozsahu, aký je potrebný pre naplnenie daného cieľa plánu obnovy. Takýmito krokmi je napríklad príprava projektovej dokumentácie, vyhlásenie verejného obstarávania či podpisy zmlúv so zhotoviteľmi stavby.

V semafore sú znázornené splnené kroky ako aj také kroky, ktorých plnenie je oneskorené. V čase spustenia semaforu žiaden z najväčších investičných projektov nečelí priamemu ohrozeniu splnenia. Jeden z projektov - nákup 705 elektrických a hybridných vozidiel pre policajný zbor je už úspešne ukončený.

 

Okrem investičného semaforu môže verejnosť sledovať plnenie jednotlivých záväzkov, teda míľnikov a cieľov plánu obnovy, podľa žiadostí o platbu. Doteraz Slovensko zaslalo Európskej komisii štyri žiadosti o platbu za už splnené opatrenia. Doteraz boli obdržaný prvé tri platby, a to v plnej výške, doma tak máme takmer dve miliardy eur za splnené míľniky a ciele.

 

Rozšírený semafor investičných projektov nájdete TU. Semafor žiadostí o platbu nájdete TU.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: ZMOS, Foto: RTVS
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies