Slovensko si podľa trénera Kitku vydobylo zaslúžený rešpekt

NETKY.SK • 12 August 2010, 12:54 • 2 min
Slovensko si podľa trénera Kitku vydobylo zaslúžený rešpekt

Slovensko si podľa trénera Kitku vydobylo zaslúžený rešpekt

slovakia

left justify in out

Eufória po mimoriadne dôležitom víťazstve sa v stredu zračila na tvárach slovenských futbalových reprezentantov do 21 rokov. Po zdolaní rovesníkov zo Srbska ich v kvalifikácii o postup na ME 2011 čakajú už len Nóri, pričom Slováci to majú v 7. skupine rozohrané veľmi nádejne.
Štadión v Zlatých Moravciach tentoraz prial zverencom trénera Borisa Kitku viac, než v súboji s Chorvátskom v novembri minulého roka, keď prehrali 1:2. Mladým Slovákom patrí v tabuľke so 14 bodmi druhá priečka, ktorá ich drží v hre o postupovú baráž na šampionát v Dánsku. Ako Kitka po stretnutí uviedol, on ani jeho tím sa na výsledky ostatných nepozerajú a od začiatku kvalifikácie sa starajú iba o seba a svoj výkon. "Chorváti to majú vo vlastných rukách. My sme dnes znovu potvrdili, že ten rešpekt, ktorý sme doteraz mali u súperov, bol zaslúžený. Už to nie je o náhode alebo šťastí, ale o tvrdej robote. Chalani to odmakali do poslednej minúty. Máme dva-tri týždne, aby sme sa opäť správne rozhodli pri nominácii a pripravili sa tak, aby sme zápas s Nórskom zvládli," vyhlásil Kitka.
V zápase so Srbskom sa na trávniku objavili všetci štyria hráči Slovana Bratislava, ktorí sa dostali do nominácie. Kitka ich nasadenie obhajoval kvalitnými výkonmi v klube, ktoré potvrdili aj v reprezentačnom drese. "Som tréner reprezentácie a snažím sa sústrediť na to, aby hráči boli koncentrovaní a prišli sem zregenerovaní. Myslím si, že ich výkonnosť je závislá predovšetkým od toho, ako pracujú v kluboch. My sme len tí, ktorí to dávajú dokopy. Dnes chlapci, v tom nabitom programe, ktorý majú, hlavne chalani zo Slovana, nechali na ihrisku fantastické srdce," uviedol Kitka.
Hlavnému koučovi už nie sú k dispozícii doterajšie opory Vladimír Weiss mladší a Miroslav Stoch, ktorí sa stali stabilnou súčasťou seniorského výberu a v deň duelu nastúpili v prípravnom zápase s Chorvátskom. Ako Kitka dodal, vyššie postavenie A-tímu v reprezentačnej hierarchii je potrebné rešpektovať. "Myslím, že je to zaujímavá téma pre verejnosť, ale my sme sa na tom s Vladom Weissom starším dohodli. On má tiež pred sebou kvalifikáciu, sú tam naznačené niektoré obmeny. Samozrejme, bol by som šťastný, keby som mal takých hráčov, na druhej strane si zase povedzme, že máme dvoch 20-ročných v prvom mužstve a to nás musí tešiť. Priorita je jasná, je to áčko."
Hoci v stredu podali spoľahlivý výkon všetci hráči, štatisticky vyčnieva strelec oboch slovenských gólov Jakub Sylvestr, ktorý je s piatimi presnými zásahmi suverénnym streleckým lídrom skupiny. Rozhodujúci druhý gól zaznamenal útočník "belasých" presne po hodine hry z ťažkého uhla, keď zaskočil súperovho brankára. "Doteraz mi to tam z takýchto pozícií nepadalo a snažil som sa nachádzať spoluhráčov, ale teraz som si to rozmyslel a skúsil to tam napáliť. Myslím, že brankár čakal prihrávku do päťky, trochu som to prečítal a buchol to tam," opísal inkriminovaný moment Sylvestr, ktorý otvoril gólový účet zápasu už v 13. minúte.
Úlohu nielen kapitána, ale aj dirigenta slovenskej hry zvládol na výbornú Sylvestrov klubový spoluhráč Erik Grendel. Ako 21-ročný stredopoliar prezradil, tréner ho postavil pred obranu, čo mu však vyhovovalo, pretože podľa jeho slov má rád loptu a rozdeľovanie prihrávok. Víťazstvo aj jeho mimoriadne potešilo. "Toto sme chceli, žiť do posledného zápasu. Dúfam, že naň príde vypredaný štadión a urobíme radosť divákom. Sme radi, že sme vyhrali, ale treba zostať pri zemi. Ešte nás čaká jeden dôležitý krok, dúfam, že ho zvládneme," povedal Grendel.
Posledný zápas s Nórskom odohrajú Slováci opäť v Zlatých Moravciach. Duel sa uskutoční 7. septembra s úvodným výkopom o 17.00 h.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies