Slovensko má získať 100 % akcií SPP, ale bez dcérskych spoločností

NETKY.SK • 12 December 2012, 08:10 • 2 min
Slovensko má získať 100 % akcií SPP, ale bez dcérskych spoločností

Slovensko má získať 100 % akcií SPP, ale bez dcérskych spoločností - Slovensko Výsledkom reorganizácie vlastníckej štruktúry Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), ku ktorej dôjde pri predaji 49-% podielu zahraničných akcionárov českému Energetickému

slovakia

left justify in out

imgVýsledkom reorganizácie vlastníckej štruktúry Slovenského plynárenského priemyslu (SPP), ku ktorej dôjde pri predaji 49-% podielu zahraničných akcionárov českému Energetickému a priemyslovému holdingu (EPH), má byť 100-% vlastníctvo SPP štátom, ale bez jeho dcérskych spoločností. 

Vyplýva to z návrhu právnych dokumentov súvisiacich so zmenou vlastníckej štruktúry spoločnosti Slovak Gas Holding B.V. a realizáciou modelu nezávislého prevádzkovateľa prepravnej siete v spoločnosti eustream, o ktorom má dnes rokovať vládny kabinet.

"Týmto krokom získava Slovenská republika bezvýhradnú kontrolu nad cenotvorbou v oblasti dodávok pre zákazníkov a taktiež hodnotu obchodnej značky SPP," vysvetlilo zámer získať 100 % akcií SPP ministerstvo hospodárstva. Dcérske spoločnosti plynární budú vlastnené SPP a EPH v doterajšom pomere 51 ku 49 %, pričom český spoluvlastník bude mať v dcérskych spoločnostiach zachovanú rovnakú mieru kontroly, aká mu prináleží podľa akcionárskej zmluvy.

Dlhy zdravotníckych zariadení na poistnom naďalej rastú. Ku koncu októbra tohto roka dlhovali Sociálnej poisťovni 52,1 milióna eur. Oproti septembru tak došlo k nárastu o vyše štyri milióny eur, na konci minulého roku boli dlhy nemocníc či ústavov nižšie o takmer 33,3 milióna eur. Vyplýva to z informácie, o ktorej má dnes rovnako diskutovať vláda.

Obvinení a odsúdení budú v roku 2013 pracovať za rovnakú odmenu ako tento rok. Tá sa totiž nebude z dôvodu konsolidácie verejných financií valorizovať. Vyplýva to zo zmeny nariadenia vlády o výške pracovnej odmeny a podmienkach jej poskytovania obvineným a odsúdeným, ktorá je zaradená na dnešnú schôdzu kabinetu.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies