Minister Krajniak uvoľňuje ďalšie peniaze. Ako si o ne môžete požiadať?

NETKY.SK • 10 Júl 2022, 09:23 • 2 min
Minister Krajniak uvoľňuje ďalšie peniaze. Ako si o ne môžete požiadať?

BRATISLAVA - O novú pomoc treba požiadať, nepríde vám automaticky.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny (MPSVR) SR, informovalo, že úrady práce vyplatia ďalším skupinám ľudí 100-eurový jednorazový príspevok v rámci pomoci, ktorú vláda vyčlenila na zmiernenie následkov inflácie a zvýšených životných nákladov. 

 

img

 

Ako si požiadať

 

Osoby z určených skupín môžu žiadosť podať e-mailom alebo priamo na príslušnom úrade práce v mieste svojho bydliska do konca augusta tohto roka. Osoby, ktoré sa starajú o nezaopatrené dieťa vo veku 6 až 18 rokov a osoby s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom, môžu o pomoc požiadať až do 30. septembra.

 

img

 

Ministerstvo upresňuje

 

Pomoc je učená aj osobám nad 62 rokov, ktoré nepoberajú dôchodok, osobným asistentom a pre opatrovateľov, ktorí nepoberajú peňažný príspevok na opatrovanie. 

 

„Na žiadosti podané po uvedených termínoch sa neprihliada," upozornil rezort práce. Inflačná dotácia bude po schválení žiadosti poskytnutá v najbližšom výplatnom termíne sociálnych dávok a príspevkov.

 

Prečítajte si tiež: Zelenskyj ďakuje Amerike za nové zbrane

 

img

 

Skupiny a doklady

 

Osoby, ktoré sa starajú o dieťa s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom, preukazujú podľa MPSVR splnenie podmienok na poskytnutie inflačnej pomoci potvrdením Sociálnej poisťovne. Osoba nad 62 rokov, ktorá nepoberá dôchodok, preukáže splnenie podmienok čestným vyhlásením.

 

Opatrovatelia a opatrovateľky, ktorí nepoberajú peňažný príspevok na opatrovanie, sa preukazujú dokladom príslušnej zdravotnej poisťovne, že boli poistencami či poistenkyňami štátu na verejné zdravotné poistenie za máj tohto roka.

Osobný asistent preukazuje splnenie podmienok na udelenie pomoci kópiou potvrdenia o odmenách, ktoré mu boli vyplatené ako osobnému asistentovi za 1. štvrťrok tohto roku. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Nemeckom otriasa škandál! Ktorí politici sú doňho zapletený?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies