MS v hokeji do 20 rokov: Slováci zdolali Švajčiarov 1:0

NETKY.SK • 26 December 2020, 10:14 • 2 min
MS v hokeji do 20 rokov: Slováci zdolali Švajčiarov 1:0

EDMONTON – Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov vyhrala nad Švajčiarskom 1:0.

slovakia

left justify in out

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov zabodovali na juniorských majstrovstvách sveta v Edmontone. V úvodnom zápase A-skupiny triumfovali nad Švajčiarskom 1:0. O víťazný gól sa postaral päť minút pred koncom duelu Roman Faith.

 

Švajčiari v úvode tlačili

Za najlepšieho hráča slovenského tímu vyhlásili brankára Šimona Latkóczyho. Zverenci trénera Róberta Petrovického sa najbližšie stretnú v pondelok 28. decembra s domácou Kanadou.


V úvode boli nebezpečnejší švajčiarski hokejisti a Latkóczyho preveril už po pár sekundách Marchand. V 5. minúte si vypracoval gólovú príležitosť Fust, ktorý využil zaváhanie obrany, nakorčuľoval si medzi kruhy, no jeho strela skončila len na žŕdke.

 

Šanca Slovákov prišla pri presilovke. Aj napriek neúspešnému úvodu, sa potom prebojovali do útočného pásma a na bránku súpera niekoľko krát vystrelili.

 

V 13. minúte sa Slováci dostali do prečíslenia, no prihrávku na Koleniča zastavil hokejkou obranca a tak z nádejnej akcie nič nebolo.

 

Prečítajte si tiež: Spoznali sme konečnú súpisku SR 20 pre MS v Edmontone, na poslednú chvíľu vypadlo ešte 5 hráčov

 

V presilovke bol lepší súper

Petrovického zverenci následne nevyužili ani druhú početnú výhodu po faule Delemonta a v 18. minúte takmer pykali, keď sa Marchand a Derungs snažili dotlačiť puk do Latkóczyho siete.

Slovenskí hokejisti odštartovali druhú časť dohrávanou presilovkou, ale bližšie ku gólu boli ich súperi. V 23. minúte sa dostal pred bránku Knak a po zásahu Latkóczyho mal úvodný gól na hokejke Bottini, úspešné zakončenie mu však zmaril jeden z obrancov.

 

 

Tri sekundy pred koncom tretiny sa dostal medzi kruhmi k puku opäť švajčiarsky kapitán Knak, Latkóczy však dobre vykorčuľoval a jeho pokus chytil.

V tretej tretine pokračovala vyrovnaná hra. V 49. minúte fauloval Fiedler Chromiaka a Slováci si zahrali ďalšiu presilovku. Súpera zavreli v tretine, Chromiak so Slafkovským niekoľkokrát ohrozili bránku, ale Fatton si bez väčších problémov poradil.

 

Faith otvoril skóre

V 55. minúte však už švajčiarsky brankár kapituloval. Nemec vyviezol puk z pásma, vymenil si puk s Mrázikom, nahodil ho pred bránku, kde si ho našiel Faith a otvoril skóre - 1:0.

 

img

 

Aj napriek šance Švajčiarov sa im však nepodarilo vyrovnať. Záver zápasu bol veľmi dramatický, pretože sa Stacha dostal na trestnú lavicu. Švajčiari sa tesne pred koncom snažili výsledok zvrátiť, no neúspešne. Slováci sa dokázali ubrániť a pripísali si prvý triumf na turnaji.

 

Ďalšími súpermi zverencov trénera Róberta Petrovického postupne budú rovesníci z Kanady (27.12.), Nemecka (28.12.) a Fínska (30.12.).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona