Drogové kartely prišli s ďalšou technikou pašovania kokaínu. Tento krát ich polícia našla v prsných implantátoch!

NETKY.SK • 16 November 2020, 16:26 • 2 min
Drogové kartely prišli s ďalšou technikou pašovania kokaínu. Tento krát ich polícia našla v prsných implantátoch!

CALI - Kolumbijská polícia pri protidrogovej akcii proti jednému z miestnych kartelov odhalila ďalšiu metódu pašovania kokaínu cez hranice.

slovakia

left justify in out

Miestna polícia pri operácii zameranej na drogový kartel Los Cirujanos - „Chirurgovia“ odhalila jeden z ďalších modelov pašovania kokaínu cez hranice. Drogu v tekutej forme našli v prsnýchlýtkových implantátoch. Tie voperujú priamo najatým ženám do tela a tie ich následne prevezú do Európy. 

 

Kokaín v prsných implantátoch

Pri akcii skončilo v putách desať ľudí vrátane renomovaných lekárov z Cali či Medelínu. Za mrežami skončilo šesť mužov a štyri ženy, ktoré lákali mladé Kolumbijčanky na pašovanie výmenou za sprostredkovanie práce v Španielsku.

 

img

 

Podľa vyšetrovateľov členovia gangu ženám nechali voperovať implantáty naplnené tekutým kokaínom do pŕs či lýtok. Tie následne aj s kontrabantom odleteli do Madridu.

 

Podobný prípad sa stal už aj v Nemecku

Ako informoval britský denník Daily Mail, schéma bola jednoduchá. Po prílete do Španielska si ich vyzdvihli členovia kartelu, ktorí im nechali implantáty vyoperovať.

 

Pašovanie kokaínu prostredníctvom implantátov pritom nie je žiadny unikát. V Nemecku bola v roku 2016 zadržaná mladá žena z Bogoty, ktorá v prsných implantátoch pašovala kilo kokaínu.

 

img

 

Colníci ju nechali odviezť do nemocnice potom, čo sa pri osobnej prehliadke sťažovala na bolesť v hrudníku. V nemocnici jej následne implantáty vybrali.

 

V tom čase tak išlo celkom prvý takýto prípad, ktorý v krajine zaevidovali. Colníci neskôr informovali, že boli šokovaní amatérskym prevedením operačného zákroku, pričom bol bezprostredne ohrozený život mladej pašeráčky.

 

Mohlo by vás zaujímať: Európu zaplavujú drogy z celého sveta, záujem o heroín sa zdvojnásobil

 

Drogu zamiešali už aj do sadry

Podobný prípad už zaevidovali aj v Madride, kedy sa žena na letisku správala ako pod vplyvom omamných látok. Pri osobnej prehliadke si colníci všimli čerstvých jazievdeformované prsia. Žena sa neskôr priznala, že má v sebe implantát s kokaínom.

 

Polícia pritom uvádza, že nejde o ojedinelú techniku, v minulosti sa stretli už aj s prípadom, kedy drogu zamiešali do sadry alebo schovali pod parochňu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies