Slovensko je pre zahraničné firmy najatraktívnejšou krajinou pre investície

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 16:38 • 2 min
Slovensko je pre zahraničné firmy najatraktívnejšou krajinou pre investície

BRATISLAVA - Slovensko je z pohľadu zahraničných investorov, ktorí tu pôsobia, najatraktívnejšou lokalitou na umiestňovanie investícií v rámci krajín strednej a východnej Európy.

slovakia

left justify in out

Ukázal to prieskum Slovensko-nemeckej obchodnej a priemyselnej komory (SNOPK) z februára tohto roka na vzorke takmer 200 firiem z Európy.
     

"Vlani sa Českej republike podarilo vytlačiť Slovensko z prvého miesta v hodnotení investičných lokalít. V tomto roku sa miesta vymenili, Slovensko sa vrátilo na prvú priečku v rámci hodnotenia. Aj keď s minimálnym náskokom pred ČR, ale predsa sa mu znovu podarilo obhájiť špičkové postavenie," uviedol hovorca SNOPK Markus Halt.
     

Investori udelili tento rok Slovensku na škále 1 – veľmi spokojný a 5 – veľmi nespokojný známku 2,55. Na druhom mieste skončilo tesne Česko s hodnotou 2,56, tretie bolo Poľsko na úrovni 2,67. Štvrtou najatraktívnejšou lokalitou sa stalo v hodnotení investorov Estónsko so známkou 2,83 a päticu uzatvára Čína, ktorá dosiahla hodnotu 3,01.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies