Martin Buday absolvuje svoju premiéru v UFC v apríli

NETKY.SK • 9 Marec 2022, 10:36 • 2 min
Martin Buday absolvuje svoju premiéru v UFC v apríli

Slovenských fanúšikov zmiešaných bojových umení počas uplynulého víkendu potešil Lajoš Klein, ktorý dokázal v prestížnej UFC po dvoch prehrách zvíťaziť a zvýšil tak svoje šance na zisk novej zmluvy. Už o niekoľko týždňov vyrazí do boja aj ďalší Slovák, Martin Buday, ktorý chce uspieť v divízii ťažkej váhy.

slovakia

left justify in out

Veľká premiéra rodáka z Trnavy medzi svetovou smotánkou je naplánovaná na 16. apríla a jeho súperom bude Chris Barnett, ktorý je známy svojimi otočkami, kopmi a ďalšími akrobatickými technikami. Podľa serveru Tapology by mal byť duel dokonca predzápasom večera, ktorý ponúkne aj odvetu dvojice Luque – Muhamad. Ak by organizácia skutočne potvrdila vystúpenie Budaya na hlavnej karte, išlo by o obrovský úspech.

 

 

Barnett je mimoriadne nebezpečným typom bojovníka, pretože na pomery ťažkej váhy zápasí pomerne netradične a dokáže súpera trafiť aj nohami, čo sa v divízii, ktorá je väčšinou o jednom údere, príliš často nevidí. Buday však exceluje v boji na zemi, ktorý nie je Barnettovou devízou, a tak by sa zástupca Spartakus Fight Gymu mohol pokúsiť presunúť zápas tam.

 

 

Buday si zmluvu v UFC vybojoval v októbri minulého roka v programe Dana White´s Contender Series po víťazstve nad Lorenzom Hoodom. „Ak príde a predvedie taký výkon? Na začiatku mu dal peknú prednú do oka a súper sa správal, ako by ho pichol. Následne ho Hood zasypal tvrdými údermi, Martin sa však nedal, zachoval pokoj a doslova svojho súpera kúsok po kúsku prevalcoval. Som veľmi rád za to, čo som videl,“ pochválil ho tesne po zápase majiteľ Dana White.

 

 

Za zmienku stojí aj fakt, že si Hood pred duelom pomohol zakázanými látkami, presnejšie steroidmi. Od UFC dostal dvojročný dištanc a pokutu takmer 2 000 dolárov. Víťazstvo Budaya je teda ešte obdivuhodnejšie, prezident White sa navyše nechal počuť, že kvalitných zápasníkov v ťažkej váhe naozaj potrebuje. Budayovi sa v minulosti podarilo získať titul šampióna organizácie Oktagon MMA, teraz by niečo podobné rád zopakoval v zámorí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies