Štátny tajomník Ján Hrinko podporil Slovákov počas návštevy v Rumunsku

NETKY.SK • 18 Marec 2024, 18:50 • 2 min
Štátny tajomník Ján Hrinko podporil Slovákov počas návštevy v Rumunsku

NADLAK - Štátny tajomník Ministerstva školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR Ján Hrinko nedávno navštívil rumunský Nadlak, kde sa zúčastnil významných podujatí a stretol sa s komunitou Slovákov žijúcich v zahraničí.

slovakia

left justify in out

Zúčastnil sa aj šestnásteho ročníka udelenia cien Ondreja Štefanku, počas ktorého boli ocenené prínosy k rozvoju a propagácii slovenskej literatúry v zahraničí a k rozvoju, organizovaniu a diverzifikovaniu kultúrneho života a spolkovej činnosti v slovenskom zahraničnom svete. Laureátmi sa stali prof. Dr. Katarína Maružová Šebová a JUDr. Ján Varšo, CSc.

Štátny tajomník Ján Hrinko sa tiež zúčastnil konferencie „Dolná zem a kontext slovenskej kultúry“ a navštívil slovenskú materskú školu, lýceum a evanjelický kostol v Nadlaku. „Je obdivuhodné, ako súdržne žijú Slovenky a Slováci v Rumunsku a s akou láskou a hrdosťou sa hlásia k slovenskej národnosti. Je preto našou povinnosťou podporovať našich občanov žijúcich v zahraničí,“ zdôraznil štátny tajomník Ján Hrinko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MŠVVaM SR, Foto: Tlačový odbor MŠVVaM SR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies