Slovensko by malo spolupracovať s Českou republikou v oblasti transplantácií pľúc

NETKY.SK • 5 September 2017, 12:11 • 2 min
Slovensko by malo spolupracovať s Českou republikou v oblasti transplantácií pľúc

BRATISLAVA - Slovensko by malo spolupracovať s Českou republikou v oblasti transplantácií pľúc. Informoval o tom na sociálnej sieti minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu zdravotníctva sa zúčastnil na bilaterálnom rokovaní so svojím českým kolegom Miloslavom Ludvíkom, ktoré sa uskutočnilo v rámci spoločného zasadnutia vlád SR a ČR v Ledniciach.

 

"Keď nám rakúska strana (AKH Viedeň) vypovedala spoluprácu na transplantáciu pľúc, museli sme hľadať najvhodnejšie centrum pre našich pacientov. S českou stranou sme sa dohodli na Nemocnici Motol, ktorá takéto transplantácie poskytuje. Ročne spoločne pre občanov Českej a Slovenskej republiky tak zabezpečí približne až 80 transplantácii pľúc, čo je už úroveň európskej "špičky"," uviedol minister.

Drucker zároveň dodal, že rokovali aj o ďalších spoločných témach, ako je cezhraničná spolupráca pri záchranných zdravotných službách, zjednotenie štandardných diagnostických a terapeutických postupov, spoločné postupy pri obstarávaniach, či lieková politika.

 

"V niektorých sme popredu my a v iných naši kolegovia. Sme schopní sa vzájomne inšpirovať a spájame v mnohom sily, čo pokladám za správne a verím, že aj takto môžeme vo veľa oblastiach urýchliť niektoré zmeny," zhrnul šéf rezortu zdravotníctva.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies