Slovenskí vojaci ukázali chrabrosť, v Poľsku ratovali chorú ženu

NETKY.SK • 20 Jún 2016, 13:41 • 2 min
Slovenskí vojaci ukázali chrabrosť, v Poľsku ratovali chorú ženu

BRATISLAVA - Slovenskí vojaci, ktorí boli na cvičení v Poľsku, pri ceste z výcvikového priestoru Zagaň do kasární pomohli neznámej žene.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa rezortu obrany Danka Capáková informovala agentúru SITA, že vojenskí policajti rotmajster Ľuboš Fides a čatár Martin Drobec z Oddelenia policajného výkonu Nitra uvideli vedľa cesty ženu, ktorá mala triašku, sklonenú hlavu a nevedela koordinovať svoje pohyby.

 

Mali podozrenie, že má epileptický záchvat. Spolu s českým kolegom čatárom Petrom Hermanom jej poskytli prvú pomoc a zavolali rýchlu zdravotnú službu. Kontaktovali tiež kolegov z najbližšej patroly vojenskej polície, ktorí im pomohli odkloniť dopravu.


„Naši vojenskí policajti opäť raz dokázali, že sú pripravení pomáhať a nerozlišujú, či sú v službe, mimo nej, na Slovensku alebo za hranicami. Zachovali sa tak, ako by to mal urobiť každý príslušník Vojenskej polície aj Ozbrojených síl SR,“ ocenil slovenských vojakov minister obrany SR Peter Gajdoš.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies