Aby sme mali dostatok energie na celý deň je potrebné začať ráno bez stresu, popremýšľať nad tým, čo nás dnes čaká, dať si šálku dobrého čaju a nesmieme zabúdať ani na chutné raňajky.
Napriek individuálnym zvykom každého z nás, metabolizmus potrebuje ráno poriadne naštartovať.Len vtedy dokáže správne fungovať.
Tekvicová nátierka
Potrebné suroviny: 250g očistená a na jemno postruhaná tekvica, 1 mrkva očistená a na jemno nastrúhaná, 1 šalotka nadrobno pokrajaná (alebo cibuľa), soľ, korenie, 1 ČL údena mletá sladká paprika, 1 PL kečup alebo paradajkový pretlak + trocha cukru, 1 PL olivový olej, kúsok masla, 0,5 dl biele víno (nemusí byť), 1 dl voda, 2 paradajky (bez jadierok)
Príprava receptu: Na oleji a masle orestujeme šalotku, mrkvu a tekvicu zbavenú prebytočnej vody, podlejeme 1/2 dl bielym vínom, 1 dl vody. Pridáme paradajkový pretlak a cukor alebo kečup, dusíme 10 minút. Po chvíli primiešame pokrájanú paradajku, soľ, korenie, papriku, dusíme ešte 10 minút. Následne rozmixujeme, v prípade potreby odparíme prebytočnú tekutinu alebo necháme vychladnúť na site aby odtiekla. Môzeme dochutiť chilli, strúhaným parmezánom, cesnakom, opečenou sušenou šunkou.

Tuniaková nátierka
Potrebné suroviny: 1 konzerva tuniaka, 100g zmäknutého masla, 1 syr v črievku, 1 uvarené vajíčko, 1 PL plnotučnej horčice, 1 malá cibuľa alebo 1 jarná cibuľka, soľ
Príprava receptu: Tuniaka zlejeme z oleja, pridáme uvarené nasekané vajíčko, vytlačíme syr, pridáme maslo, horčicu a osolíme. Spolu vymixujeme do hladka a podávame.

Avokádová nátierka
Potrebné suroviny: 1 zrelé a mäkké avokádo, 2 uvarené vajíčka, 3 trojuholníky taveného syra, 2 strúčiky cesnaku, 2 PL kyslej smotany, soľ, mleté čierne korenie, pár kvapiek citrónovej šťavy
Príprava receptu: Avokádo rozpolíme, vyberieme kôstku a lyžičkou vydlabeme dužinu, ktorú hneď pokvapkáme citrónovou šťavou a vidličkou popučíme, pridáme syr, olúpaný a popučený cesnak, nasekané vajíčka a kyslú smotanu. Poriadne popučíme a podľa chuti osolíme a okoreníme.
