Slovenskí futbalisti hrajú o dva dni zápas s Islandom: "Vieme, že dokážeme vyhrať aj takéto zápasy"

NETKY.SK • 14 November 2023, 10:30 • 2 min
Slovenskí futbalisti hrajú o dva dni zápas s Islandom: "Vieme, že dokážeme vyhrať aj takéto zápasy"

SENEC - Ešte tri dni. Dôležitý kvalifikačný zápas Slovensko – Island o postup na ME 2024 sa hrá vo štvrtok v Bratislave o 20:45. Záujem sa stupňuje, vstupenky sa míňajú. V pondelok na poludnie bolo predaných 19 096 vstupeniek, včera (pondelok) o 17.30 sa spustil dopredaj do bežných sektorov i do sektoru hostí, keďže hostia z Islandu o svoju kvótu neprejavili záujem. Čo je ďalších 900 vstupeniek – pre slovenských priaznivcov.

slovakia

left justify in out

Aj o tom sa debatovalo na stretnutí troch reprezentantov – Lukáša Haraslína, Ondreja Dudu Stanislava Lobotku, ktorý opäť nesklamal a do odpovedí zamiešal jemu vlastný vtip a nadhľad – s médiami.

 

LUKÁŠ HARASLÍN: Doma, pred našimi fanúšikmi

Na minulom zraze chýbal, vyradilo ho zranenie svalu. Nielen z medzištátnych, ale aj klubových zápasov. Je však už späť. „Možno mi ten oddych aj prospel,“ glosoval pribúdajúce odohrané minúty. Zatiaľ všetky za Spartu – proti Bohemiansu 9, v Glasgowe proti Rangers 31 (a strelený gól), naposledy v Ostrave 62. „Svalové zranenie je nepríjemné, nič sa nemá úrychliť pri návrate, na to som si dával pozor. Všetky kontrolné vyšetrenia dopadli dobre, som tu.”

 

ONDREJ DUDA: Island nie je ľahký súper

„Budeme hrať svoju hru, musíme byť pokojní, nehnať sa,“ tak vidí dianie vo štvrtkovom zápase. „Bolo by to pekné, postúpiť doma, pred našimi fanúšikmi. Tretí postup na majstrovstvá Európy v rade.“
Aj on odpovedal na otázku, kedy sa mu hrá lepšie, keď môže či keď musí? „Lepšie sa cítim, keď musím,“ odpovedal po chvíli uvažovania.

 

V júni v Reykajvíku chýbal aj on. „Videl som, že domáci mali hlavne v I. polčase dosť šancí. Dôležité ale je, že sme ten zápas zvládli výsledkovo. Všetci vtedy ale museli pochopiť, že Island nie je ľahký súper. My dnes vieme, že dokážeme vyhrať aj také zápasy, v ktorých sa nám herne až tak nedarí.“

STANISLAV LOBOTKA: Dobre nastavené hlavy

Vyľakal slovenských – aj neapolských – priaznivcov, keď nedohral zápas Ligy majstrov s Unionom Berlín. „Hmmm, takže už neriešia moju váhu, ale ruku? To je posun,“ pobavil spontánnou reakciou. 

 

 „Nepríjemný súper, dobre bráni, prehusťuje stred a hrozí výpadmi, má dobrých hráčov vpredu. Nesmieme strácať ľahké lopty,“ našepkáva trénerovi Calzonovi taktiku. „Musíme mať dobre nastavené hlavy, isteže bude zvonku na nás tlak. Vieme, čo potrebujeme,“ dodáva Lobotka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: SFZ, Foto: SFZ
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies