AKTUALIZOVANÉ Nicholsonová zvažuje odchod z SaS, mala už informovať aj vedenie strany

NETKY.SK • 10 Február 2021, 22:51 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Nicholsonová zvažuje odchod z SaS, mala už informovať aj vedenie strany

BRATISLAVA - Europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová chce odísť zo strany Sloboda a Solidarita (SaS). Informáciu priniesol Denník N, podľa ktorého už mala toto svoje rozhodnutie povedať členom SaS.

slovakia

left justify in out

  • aktualizované 11. februára 7:00

Dôvodom má byť tlačová konferencia z 8. februára, na ktorej europoslankyňa vyhlásila, že Slovensko nenávratne prišlo o miliardu eur, keďže do konca roku 2020 nezabezpečilo premiestnenie týchto peňazí z Európskeho fondu regionálneho rozvoja do Európskeho sociálneho fondu na pomoc ľuďom zasiahnutých pandémiou koronavírusu. 

 

Vicepremiérka pre investície, regionálny rozvoj a informatizáciu Veronika Remišová však jej slová poprela a označila ich za klamstvo, keďže sa táto miliarda eur môže využiť na projekty do roku 2023. 

 

REPORTÁŽ: Nicholsonová tvrdí, že Slovensko prišlo z Európskeho fondu až o miliardu

 

img

 

Tlačovka následne vyvolala spor s vicepremiérkou Veronikou Remišovou (Za ľudí), ktorá kritiku europoslankyne odmietla.

 

REPORTÁŽ: Ako je to s prepadnutou miliardou eur? Maslo na hlave majú pravdepodobne všetci

 

Ďuriš Nicholsonová sa k tomuto kroku podľa Denníka N odhodlala, "aby strane nerobila väčšie problémy, ako má doteraz, a neprinášala do koalície nové napätie". Pre Denník N informáciu nechcela komentovať.

 

Členov SaS-ky by mrzel jej odchod

Predsedníčke poslaneckého klubu SaS Anne Zemanovej by bolo ľúto, keby sa Ďuriš Nicholsonová rozhodla odísť.

"Keď by takáto situácia nastala, určite by ma to veľmi mrzelo, ale nikoho nemôžete nútiť aby bol členom nejakej politickej strany," uviedla pre TASR s tým, že Ďuriš Nicholsonová je skúsená politička.

 

Tiež si uvedomuje politickú zodpovednosť a aj vzhľadom na aktuálnu situáciu sa preto nedá vylúčiť, že nad niečím takým uvažuje.

Na slová o možnom odchode europoslankyne z SaS reagoval aj štátny tajomník na ministerstve zahraničných vecí Martin Klus (SaS). Ten verí, že k tomu nedôjde.

 

"Urobím všetko čo je v mojich silách, aby sa to nestalo," zhodnotil Klus odchod Ďuriš Nicholsonovej. Podľa jeho vlastných slov by to bola škoda.


 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies