Slovenskí boxeri mieria po 25 rokoch na olympiádu! Tomi Kid Kovács povedie svojho zverenca

NETKY.SK • 14 Júl 2021, 18:38 • 2 min
Slovenskí boxeri mieria po 25 rokoch na olympiádu! Tomi Kid Kovács povedie svojho zverenca

BRATISLAVA – Slovenská boxerská reprezentácia oslavuje obrovský úspech! Po 25 rokoch sa zúčastní na tohtoročných letných olympijských hrách v Tokiu.

slovakia

left justify in out

Slovensko bude v ľahkej váhe na OH reprezentovať mladučký, iba 23-ročný Andrej “Bandi“ Csemez, ktorý si v Tokiu zmeria sily so svetovými špičkami. 

 

Ako uviedol pre redakciu Netky.sk jeho hlavný kouč a mentor Tomi Kid Kovács, na olympiádu sa klasifikoval na Majstrovstvách Európy v Paríži, kde obsadil 3. miesto. Doplnil, že aktuálne je 6-ty v celosvetovom rebríčku. 

 

„Je to mimoriadne talentovaný a šikovný boxer, ktorý dokázal vyhrať ME v roku 2018 aj napriek tomu, že rok predtým mal ťažkú autonehodu,“ pochválil svojho zverenca Tomi. Ako ďalej priblížil, so slovenským Muhammadom Ali posledné týždne tvrdo trénovali na doladení čo najlepšej formy. 

 

img

 

„Aj napriek menšiemu zraneniu nosa po príchode z Paríža, je Bandi aktuálne výborne pripravený a nastavený. Absolvoval tréningy v Národnom športovom centre, kde sme mu dokázali nasimulovať podmienky, ktoré ho čakajú v Tokiu, ako je 80 percentná vlhkosť a teplota nastavená na 30 stupňov Celzia,“ priblížil Tomi Kid Kovács záver prípravy na olympiádu.

 

V Bandiho váhovej kategórii sa umiestnilo 24 najlepších boxerov sveta. To, s kým si slovenský pästiar v ringu zmeria sily, zatiaľ nie je jasné. „22. júla bude technický míting a zlosovanie. 25. alebo 26. júla už nastúpi do ringu,“ priblížil Tomi. 

 

Pred odletom do centra diania, ktoré sa na pár týždňov stane domovom vrcholových športovcov, zložilo dnes slávnostný sľub do rúk prezidentky SR Zuzany Čaputovej celkovo 48 olympionikov42 paraolympionikov

 

img

 

Ako uviedol Tomi, dnešná ceremónia v ňom vyvolala množstvo pocitov, avšak aj spomienok na roky prežité so svojimi zverencami. „Boli aj krásne, aj ťažké chvíle, ale oplatilo sa!“ skonštatoval Tomi.

 

Zároveň si zaspomínal na deň, kedy sa medzi dverami jeho telocvične objavil iba 12-ročný chlapec, ktorý je dnes olympionikom, čo v ňom vyvolalo nesmierny pocit šťastia. 

 

Podľa Tomiho je v dosahovaní úspechov každého jedného športovca kľúčové, aby mal talent, šťastie a tvrdo na sebe pracoval. „Takže určite potrebuje športové šťastie, dobrý los, vyhrať zápas a ísť si za svojim snom. Tak ako každý olympionik chce získať medailu, tak aj my dúfame, že sa nám to podarí. Veľmi si to prajeme,“ uzavrel Tomi. 

 

Mohlo by vás zaujímať: ROZHOVOR: Tokio je na dosah! "Bandiho" Csemeza delí len krok od historického úspechu! Čo na to jeho tréner Tomi KID?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies