Londýn je modrý, Chelsea po Tottenhame dokázala poraziť aj Arsenal

NETKY.SK • 30 December 2019, 13:22 • 2 min
Londýn je modrý, Chelsea po Tottenhame dokázala poraziť aj Arsenal

LONDÝN - Rok 2019 zakončí Chelsea ako najlepší futbalový klub hlavného mesta veľkej Británie. Víkendové derby s Arsenalom dokázali otočiť dvoma gólmi na konci zápasu. Okrem toho pred týždňom dokázali The Blues vyhrať aj nad ďalším mestským rivalom Tottenhamom.

slovakia

left justify in out

Krutá prehra

Pre Arsenal to začalo veľmi sľune, no dopadlo to ako z ahoršieho sna. Chelsea dvoma gólmi v záverečnej desaťminútovke otočili víkendové londýnske derby a po triumfe 2:1 si upevnili štvrtú priečku v tabuľke Premier League. Na lavičke Arsenalu mal pri domácom zápase premiéru nový tréner "The Gunners" MIkel Arteta, no debut mi nevyšiel podľa predstáv. Keby sa však hral zápas na 80 minút, Arsenal by doma vyhral. 

 

img

 

Začiatok lepšie pre Arsenal

Prvý polčas pritom patril jasne domácim, ktorí sa už v 10. minúte dostali do vedenia zásluhou presnej hlavičky Pierra-Emericka Aubameyanga po rohovom kope. Až striedanie Jorginha za Emersona v 34. minúte a taktické rošády v rozostavení od kouča Franka Lamparda priniesli zmenu obrazu hry a po prestávke už herne dominovala Chelsea. Hostia ale museli čakať na vyrovnanie až do 83. minúty, keď im pomohla fatálna chyba brankára Bernda Lena. 

 

 

Vyjadrenie trénera "The Blues"

"Prvá polhodina bola z našej strany katastrofálna. Boli sme pomalí, letargickí, nervózni," priznal po zápase Lampard, ktorý musel v polčasovej prestávke v kabíne použiť aj tvrdšie slová. "Pokazenú prihrávku prepáčiť viem, ale nedokážem tolerovať letargiu v londýnskom derby. Hráčom som to zdôraznil a oni si to zobrali k srdcu. Na Tottenhame sme vyhrali po skvelom výkone, dnes bojovnosťou."

 

img

 

Arteta vidí za prehrou zlé verdikty rozhodcov

Arteta nechcel viniť z prehry brankára Lena: "Cíti sa teraz zle. Keď takáto chyba znamená aj stratu bodov, je to ešte horšie. Musíme mu pomôcť dostať sa z toho." Kouč Arsenalu tvrdí, že zápas skôr ovplyvnilo nevylúčenie Jorginha, ktorý ešte za stavu 0:1 so žltou kartou na konte fauloval a podľa Artetu mal dostať druhé napomínanie. "Z môjho pohľadu to bola jasná vec, ale nechcem sa k tomu viac vyjadrovať. Veľa vecí sme v tomto zápase robili dobre, ale v závere sme bránili až príliš hlboko a doplatili sme na to." Arsenal vyhral iba jediný z uplynulých 15 duelov vo všetkých súťažiach. Na konte má tri domáce ligové prehry za sebou, čo sa mu naposledy stalo ešte v roku 1977.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies