Údajný strelec zo včerajšieho útoku v Colorade si zbraň kúpil pár dní pred útokom

NETKY.SK • 24 Marec 2021, 06:14 • 2 min
Údajný strelec zo včerajšieho útoku v Colorade si zbraň kúpil pár dní pred útokom

Údajný strelec, ktorý usmrtil 10 ľudí, si útočnú pušku zakúpil necelý týždeň pred hrozivým skutkom.

slovakia

left justify in out

Polícia tak uvádza vo vyhlásení o zatknutí, ktoré bolo zverejnené ešte včera. Vyhlásenie však neuvádza kde bola zakúpená. Podľa policajných zložiek sa strelec volá Ahmad Al Aliwi Allissa a má 21 rokov.

 

Súvisiaci článok:  Muž v supermarkete zastrelil 10 ľudí


Podozrivého pri prestrelke s políciou zasiahla do nohy guľka, následkom čoho sa ocitol v nemocnici a očakáva sa, že ho neskôr prevezú do okresného väzenia na základe obvinení z vraždy. Vyšetrovatelia zatiaľ neurčili presný motív, no myslia si, že strelec nemal žiadného komplica. Uviedol to prokurátor okresu Boulder Michael Dougherty. P

 

img

 

Strelec údajne trpel psychickou chorobou, ktorú nemenovaný predstaviteľ orgánov činných v trestnom konaní pre agentúru AP nešpecifikoval. Strelec mal použiť poloautomatickú pušku AR-15.

Medzi obeťami útoku je aj 51-ročný policajt Eric Talley, ktorý na mieste zasahoval ako prvý. Úrady identifikovali už aj ďalšie obete, ktoré sú vo veku 20 až 65 rokov. 

 



Pondelňajší útok je siedme tohtoročné masové zabíjanie v USA, poukazuje agentúra AP na základe databázy, ktorú zostavuje s novinami USA Today a Northeastern University. Predchádzala jej streľba zo 16. marca v masážnych salónoch v Atlante, ktorá si vyžiadala osem mŕtvych.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies