Opatrenia k šíreniu žltačky v Košiciach prijíma aj Slovenská pošta

NETKY.SK • 28 Marec 2023, 19:30 • 2 min
Opatrenia k šíreniu žltačky v Košiciach prijíma aj Slovenská pošta

Košice - Slovenská pošta reaguje na skutočnosť, že v niektorých lokalitách v Košiciach a okolí hygienici zaznamenávajú prípady nákazy žltačkou typu A a svojim zamestnancom z ohrozených oblastí ponúka bezplatné očkovanie proti tomuto ochoreniu.

slovakia

left justify in out

"V úsilí zabezpečiť čo najvyššiu ochranu zamestnancov i klientov pošta zároveň zvyšuje frekvenciu dezinfekcií klientskych i neklientskych priestorov," informovala v utorok hovorkyňa spoločnosti Iveta Dorčáková. Priestory a pracovníci pôšt, ako aj poštoví doručovatelia, sú vystavení každodennému priamemu kontaktu s klientmi, čo v prípade šíriacich sa infekčných ochorení vyžaduje prijímanie hygienických a iných opatrení na ochranu zamestnancov a klientov aj zo strany Slovenskej pošty, uviedla ďalej hovorkyňa. Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR informovalo, že na východe Slovenska rastie počet detí s hepatitídou typu A, podľa rezortu zdravotníctva je však situácia nateraz stabilná. Aktuálne je najsilnejšie ohnisko nákazy v Moldave nad Bodvou, na košickom Luníku IX sa situácia upokojila a nové ohniská zatiaľ nepribudli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona