Medzi Šoporňou a Dlhou nad Váhom opravujú vozovku, vodičov čakajú dopravné obmedzenia

NETKY.SK • 6 Jún 2023, 10:10 • 2 min
Medzi Šoporňou a Dlhou nad Váhom opravujú vozovku, vodičov čakajú dopravné obmedzenia

ŠOPORŇA - Na úseku cesty druhej triedy II/573 medzi obcami Šoporňa pri Galante a Dlhá nad Váhom v okrese Šaľa sa vodiči do konca roka 2023 musia pripraviť na čiastočné dopravné obmedzenia z dôvodu rekonštrukcie.

slovakia

left justify in out

Dielo v hodnote viac ako 720.000 bez DPH zrealizuje pre investora Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spoločnosť Eurovia SK. Informovala o tom za realizátora hovorkyňa Simona Tančáková. "Výstavba bude prebiehať za plnej premávky. Doprava sa zúži do jedného jazdného pruhu a bude riadená dočasným dopravným značením aj svetelnou signalizáciou," uviedla. Úsek cesty sa začína za obcou Šoporňa v kilometri 3,900 a končí sa v kilometri 5,000 za mostom cez potok Jarčie. V rámci stavebných prác sa na úseku odfrézuje pôvodná asfaltová vrstva krytu vozovky a položia nové asfaltové vrstvy. Na okrajoch, kde je cesta poškodená najviac, sa vybúra a položí úplne nová vrátane nových podkladových vrstiev.

 

Súčasťou rekonštrukcie bude aj vyčistenie a obnovenie funkcie priekop, položenie drenáže či vybudovanie vsakovacích šácht. "Vyrovnáme a dosypeme krajnice materiálom získaným odfrézovaním asfaltových vrstiev vozovky. Takto upravené krajnice nielen spevnia okraje ciest, ale budú mať aj dlhšiu životnosť ako sadové úpravy. Účastníkom cestnej premávky zároveň umožnia v prípade potreby vyhnutie sa z jazdných pruhov vozovky," informovala Tančáková.

 

Pribudne nové značenie a pred mostom cez potok osadia merač teploty, ktorý bude informovať o prípadnom výskyte námrazy na moste. Pred vjazdom do obce Šoporňa doplnia merač rýchlosti. Vďaka zlepšeniu kvality odvodenia cestnej komunikácie bude možné zrušiť značenie označujúce nebezpečný úsek cesty za dažďa. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies