Slovenská pošta bude doručovať vratky za plyn ako obyčajné listy

NETKY.SK • 27 Január 2016, 17:41 • 2 min
Slovenská pošta bude doručovať vratky za plyn ako obyčajné listy

BRATISLAVA - Slovenská pošta bude vyplácať príspevky na plyn formou poštových poukazov na výplatu. Tie sa budú doručovať do poštových schránok adresátov ako obyčajné listy. Uviedla to dnes pre TASR hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová.

slovakia

left justify in out

Upozornila, že finančné prostriedky zaslané poštovým poukazom si môže adresát prevziať na ktorejkoľvek pošte. "Poštové poukazy budú distribuované občanom postupne podľa abecedy, z dôvodu zabezpečenia väčšieho komfortu a kvality pre občanov pri výplate," poznamenala.

 

Pripomenula zároveň, že platnosť poštových poukazov je predĺžená na 60 kalendárnych dní. Po uplynutí odbernej lehoty pošta vráti finančné prostriedky odosielateľovi. Adresát musí potom požiadať o opätovné zaslanie odosielateľa, teda Ministerstvo hospodárstva SR, na adrese: Mierová 19, 827 15 Bratislava 212.

 

"Nepredpokladáme žiadne závažné nepravidelnosti, pretože s výplatou peňazí vo väčších objemoch pri priehradkách pôšt máme bohaté skúsenosti. Zabezpečujeme napríklad výplatu dôchodkov a sociálnych dávok," dodala Pondelová na otázku, či listy s plynovými vratkami pre asi 1,4 milióna domácností nezahltí pobočky Slovenskej pošty.

 

Premiér Robert Fico (Smer-SD) dnes spolu ministrom hospodárstva SR Vazilom Hudákom (nominant Smeru-SD) osobne na bratislavskej hlavnej pošte podal prvé listové zásielky s vratkami za plyn, ktoré sa budú prostredníctvom Slovenskej pošty distribuovať do domácností. Poštovné na listy za plynové vratky bude podľa slov predsedu vlády stáť približne 1 milión eur. Štátny rozpočet teda vynaloží na plynové vratky celkom 48 miliónov eur, keďže na vyplatenie samotných vratiek pôjde asi 47 miliónov eur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies