Slovenská filharmónia pozýva na veľkonočné koncerty

NETKY.SK • 29 Marec 2023, 7:30 • 2 min
Slovenská filharmónia pozýva na veľkonočné koncerty

BRATISLAVA - Slovenská filharmónia (SF) pozýva na veľkonočné koncerty do bratislavskej Reduty aj do Katedrály sv. Martina. Informovala o tom tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.

slovakia

left justify in out

V Koncertnej sieni SF sa v nedeľu 2. apríla rozozvučí kráľovský nástroj. Na treťom organovom koncerte zaznie cyklus Jób českého skladateľa Petra Ebena v interpretácii Davida di Fioreho. "Svoju medzinárodnú kariéru odštartoval recitálom v Katedrále Notre-Dame v Paríži. V súčasnosti pôsobí na Katedre hudby Katolíckej univerzity v Ružomberku, kde vyučuje hru na organe, dejiny organa a organovej literatúry, stavbu organa, improvizáciu, liturgickú hru a dirigovanie zboru," približuje filharmónia interpreta.

 

img

 

Ebenov cyklus Jób v podaní Davida di Fioreho bude sprevádzať recitácia v podaní herca a speváka Kamila Mikulčíka. Predveľkonočné obdobie v Bratislave spestria aj členovia Slovenského komorného orchestra s umeleckým vedúcim Ewaldom Danelom. Aj tento rok uvedú na Kvetnú nedeľu Sedem posledných slov nášho Spasiteľa na kríži Josepha Haydna. "Koncert sa uskutoční 2. apríla v Katedrále sv. Martina o 15.00 v rámci cyklu Hudba v chrámoch. Tentoraz si návštevníci vypočujú orchestrálnu verziu diela," avizuje SF.

 

Upozorňuje aj na koncert v Malej sále, kde sa v utorok 4. apríla o 19.00 h predstaví súbor pre starú hudbu Solamente naturali s umeleckým vedúcim Milošom Valentom. V programe figurujú duchovné piesne Cithara Sanctorum, prvý evanjelický kancionál na našom území, ktorý v roku 1636 vydal Juraj Tranovský, slovenský evanjelický farár. Spevník zostavil z vlastných, nemeckých, českých a slovenských nápevov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona