Našli zdravotníkov, ktorí zverejnili Macronov COVID pas

NETKY.SK • 22 September 2021, 21:50 • 2 min
Našli zdravotníkov, ktorí zverejnili Macronov COVID pas

PARÍŽ - Nie je známe, či dokument zverejnili na sociálnych sieťach úmyselne. O sankciách rozhodne orgán dohľadu nad zdravotnou starostlivosťou.

slovakia

left justify in out

Francúzske úrady v stredu oznámili, že sa im podarilo identifikovať zdravotníkov, ktorí zverejnili COVID pas francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona s jeho dátumom narodenia a prideleným QR kódom. Ten v utorok koloval po sociálnych sieťach.

 

Národný fond zdravotného poistenia CNAM oznámil, že o prípadných sankciách pre zdravotníkov, ktorí takto zneužili prístup k osobným údajom prezidenta, rozhodne orgán dohľadu nad zdravotnou starostlivosťou.

 

K téme: COVID pas francúzskeho prezidenta unikol na sociálne siete

 

Predstaviteľ prezidentskej kancelárie, ktorý si neželal byť menovaný, pre agentúru AFP potvrdil autenticitu uniknutého dokumentu a pripomenul, že do centrálneho registra očkovania majú prístup všetci zdravotníci.

 

Na sociálnych sieťach sa minulý týždeň objavil aj QR kód z COVID pasu premiéra Jeana Castexa. Užívateľom internetu sa ho podarilo oskenovať z premiérovej fotografie uverejnenej v médiách.

 

Možno vás zaujme: Návšteva pápeža neovplyvnila šírenie koronavírusu. Problém je inde

 

Macronovi aj Castexovi medzitým pridelili nové QR kódy. Nimi sa obyvatelia Francúzska musia preukazovať pri návšteve múzeí, divadiel, kín, kaviarní a reštaurácií, ako aj pri cestovaní lietadlom alebo diaľkovým vlakom.

 

Vo Francúzsku je plne zaočkovaných viac ako 70 percent obyvateľovMacronovi vlani v decembri diagnostikovali ochorenie COVID-19. Zaočkovať sa dal v máji, a to vakcínou Pfizer/BioNTech.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies