NAKA obvinila osobu podozrivú zo spáchania teroristického útoku

NETKY.SK • 19 Júl 2023, 13:00 • 2 min
NAKA obvinila osobu podozrivú zo spáchania teroristického útoku

POPRAD - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) v stredu obvinil osobu D. P. zo spáchania obzvlášť závažného zločinu teroristického útoku.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová. 

 

Obvineného zadržali v utorok (18. 7.) podvečer na popradskej železničnej stanici. "Obvinený mal 13. júla 2023 popoludní zaslať opakovane výhražné správy vrcholným bezpečnostným orgánom SR. Konkrétne Slovenskej informačnej službe, Prezídiu PZ, rezortnej strednej odbornej škole Ministerstva vnútra SR v Košiciach, ďalej Úradu špeciálnej prokuratúry a taktiež Úradu vlády SR," vymenovala Bárdyová.

 

Z obsahu správ vyplynula podľa nej hrozba súvisiaca s možným spáchaním teroristických útokov na území Slovenska. Obvinený sa vyhrážal podobným útokom ako na maratóne v Bostone i znásilnením detí príslušníkov jednotlivých orgánov. Na základe prístupu policajtov z NAKA v súčinnosti s Útvarom osobitného určenia Prezídia PZ podozrivého zadržali, čím podľa hovorkyne odvrátili hrozbu. "Viac informácií v tejto chvíli nie je možné poskytnúť," uzavrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
TASR/KB Netky, Foto: FB Polícia Slovenskej republiky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies