Slovan v príprave zdolal Torpedo Nižnij Novgorod 2:1 po predĺžení

NETKY.SK • 9 August 2013, 07:21 • 2 min
Slovan v príprave zdolal Torpedo Nižnij Novgorod 2:1 po predĺžení

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava vyhrali v štvrtkovom domácom prípravnom zápase pred novou sezónou KHL nad ruským tímom Torpedo Nižnij Novgorod 2:1 po predĺžení.

slovakia

left justify in out

"Belasí" sa ujali vedenia v polovici stretnutia zásluhou presilovkového gólu Hudáčeka, v 45. minúte vyrovnal za hostí Krasnoslobodcev. O víťazstve slovenského účastníka KHL rozhodol v predĺžení Bližňák. Slovan tak vyhral aj tretí duel v príprave, opäť mu k tomu stačili dva strelené góly.

Stretnutie bolo pre zverencov trénera Rostislava Čadu zároveň generálkou na European Trophy, svoje účinkovanie na turnaji odštartujú už v piatok 9. augusta o 18.00 v Slovnaft Aréne proti UPC Viedeň Capitals.
      
Slovan Bratislava - Torpedo Nižnij Novgorod 2:1 pp (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Góly: 31. Hudáček (Daňo, Kukumberg), 64. Bližňák (Ölvecký) - 45. Krasnoslobodcev. Dodatočné samostatné nájazdy: 1:2. Rozhodovali: Baluška, Goga - Orolin, Tvrdoň, vylúčenia: 6:6 na 2 min, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov (vypredané).
Zostava Slovana: Janus - Škoula, Sersen, Mojžíš, Sigalet, Štajnoch, Mihálik, Ďatelinka - Netík, Bližňák, Bartovič - Miklík, Ölvecký, Vondrka - Hudáček, Kukumberg, Daňo - R. Mráz, Šťastný, T. Mikúš - Kolena
      
Domáci začali aktívne, pokúšali sa o častú streľbu, no čistejšie šance si v úvodnej tretine vypracovali hráči Torpeda. V 14. minúte Wolski po peknej kombinácii nedokázal zasunúť puk za Janusa, keď trafil len bočnú konštrukciu, pred brankárom Slovana nepochodili následne ani Salminen či Vorobjov. V druhej dvadsaťminútovke "belasí" herne pridali a vystupňovali tempo. Ölvecký, Bartovič a ani Škoula ešte nenašli recept na Kovaľa, no v 31. minúte už mohla zaplnená Slovnaft Aréna plesať, keď po Daňovej prihrávke prestrelil brankára Torpeda v presilovke z medzikružia Hudáček. Slovanisti ďalej podnikali nebezpečné výpady, po akcii Netíka mohol do prázdnej bránky skórovať Bartovič, no obranca Vorobjov pred bránkovou čiarou zastúpil gólmana Kovaľa. Vzápätí neuspel v samostatnom nájazde ani Sigalet. Záver tretiny okorenila šarvátka za bránkou hostí, ktorej hlavnými aktérmi boli Bartovič a Brent. Ruský tím sa dočkal vyrovnania až v tretej časti, keď po prihrávke Wolského prepasíroval puk pomedzi Janusove betóny Krasnoslobodcev. Zápas sa tak skončil po 60 minútach nerozhodne. V predĺžení najprv Janus efektným "semaforom" zlikvidoval tutovku Hietanena, aby na druhej strane na dvakrát prekonal Kovaľa po úniku Bližňák a rozhodol o výhre domácich. Na dodatočné samostatné nájazdy vyhralo Torpedo 2:1.
      
Hlasy po zápase:
Rostislav Čada, tréner Slovana: "S výsledkom sme určite spokojní. Únava sa totiž hromadí, tento týždeň sme veľmi tvrdo trénovali, i keď rovnaké podmienky mal aj súper. Som rád, že po pracovitom a bojovnom výkone sme opäť vyhrali. Zatiaľ sme spokojní s obrannou hrou a nízkym počtom inkasovaných gólov v prípravných zápasoch, na druhej strane ma mrzia presilovky. V druhej tretine sme v nich mali viacero striel a sľubných šancí, ale skórovať sme v početnej výhode dokázali len raz. Do budúcna potrebujeme túto hernú činnosť určite zlepšiť. Tešia nás aj výkony brankárov, Jaro Janus dnes chytal dobre, v piatok dostane v bránke príležitosť Kopřiva." 
Libor Hudáček, autor prvého gólu Slovana: "Opäť sme potvrdili, že sme trpezlivým tímom, ktorý si ide za svojím víťazstvom a je jedno, či ho dosiahneme v riadnej hracej dobe, predĺžení či nájazdoch. Veríme si za každého stavu. S ruskými tímami nemôžeme hrať 'hurá hokej', hra hore-dole nám vôbec nesvedčí. My si musíme počkať na svoje brejky, v tom sme silní. Základom dnes bola využitá presilovka, sme radi, že sme to v predĺžení rozhodli v náš prospech."

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "V každom prípravnom zápase zatiaľ hráme vzadu zodpovedne, súperi majú minimum vyložených šancí. Zatiaľ som s našou hrou veľmi spokojný, možno že tempo ešte nie je také ako v KHL. Je to však stále len príprava, v ktorej skúšame niektoré veci. Zatiaľ nám to vychádza. Verím, že to bude v rovnakom rytme pokračovať až do začiatku súťažnej sezóny."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies