Muž, ktorý vrazil autom do predvianočného sprievodu, bol známy násilník

NETKY.SK • 23 November 2021, 06:05 • 2 min
Muž, ktorý vrazil autom do predvianočného sprievodu, bol známy násilník

WASHINGTON - Vodiča obvinia z 5 prípadov úmyselného zabitia. Nedeľná tragédia, ktorá sa stala v meste Waukesha v americkom štáte Wisconsin, si vyžiadala aj 48 zranených.

slovakia

left justify in out

Miestny policajný veliteľ Daniel Thompson v utorok (SEČ) informoval, že podozrivý sa krátko pred činom pohádal so svojou partnerkou, a spresnil, že "neexistuje žiadny dôkaz, že išlo o teroristický čin"Online prenos zo sprievodu v meste a zábery nakrútené účastníkmi zachytili červené vozidlo typu SUV, ako prerazilo bariéry a vysokou rýchlosťou smerovalo na cestu, kde sa konal tradičný pochod. Zúčastnilo sa na ňom mnoho miestnych obyvateľov, vrátane rodín s deťmi. Vodič vrazil do tej časti sprievodu, kde pochodoval stredoškolský orchester nasledovaný členkami združenia starých mám. Krátko po incidente ho zadržali. 

 

 

K téme: AKTUALIZÁCIA - VIDEO: Auto vrazilo do predvianočného sprievodu. Zomrelo najmenej 5 ľudí

 

Medzi 5 obeťami vo veku od 52 do 81 rokov sú 4 ženy a 1 mužLekári sa obávajú ďalších úmrtí, keďže 10 zranení sú na jednotke intenzívnej starostlivosti a 6 sú v kritickom staveMedzi zranenými je 18 maloletých vo veku od 3 do 16 rokov, ktorých previezli do detskej nemocnice v Milwaukee. "Typy zranení siahajú od škrabancov na tvári až po zlomeniny a vážne poranenia hlavy," povedala na tlačovej konferencii Dr. Amy Drendelová, lekárka pohotovostného oddelenia Detskej nemocnice vo Wisconsine. 

 

img

 

Podľa súdnych dokumentov podozrivého muža, Darrella Brooksa Jr., už v roku 2020 obvinili z ohrozovania iných osôb, potom 5. novembra z domáceho násilia. Neskôr ho prepustili na kauciu vo výške 1 000 dolárov, uviedol prokurátor okresu Milwaukee, pričom uznal, že táto suma bola "neprimerane nízka vzhľadom na charakter obvinení" vznesených proti Brooksovi. Podľa denníka Washington Post, ktorý sa odvolal na policajný zdroj v čase, keď Brooks autom vrazil do ľudí v sprievode, bol na úteku z miesta, kde sa odohrala bitka s nožom.

 

Prečítajte si tiež: Češku Terezu, odsúdenú v Pakistane za pašovanie heroínu, prepustili

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies