Eurovision Song Contest 2021 ovládli Taliani

NETKY.SK • 23 Máj 2021, 11:53 • 2 min
Eurovision Song Contest 2021 ovládli Taliani

ROTTERDAM - V tohtoročnej medzinárodnej súťaži Eurovízia zvíťazila talianska rocková kapela Maneskin. Štvorčlenná formácia si vyslúžila prvé miesto vďaka skladbe Zittie e Buoni.

slovakia

left justify in out

Skupina priniesla Taliansku jeho tretie víťazstvo v populárnej súťaži, prvé od roku 1990, keď vyhral Toto Cutugno.

 


Na druhom mieste skončila Barbara Pravi z Francúzska a na treťom švajčiarsky spevák Gjon's Tears. Poslednú priečku obsadil britský spevák James Newman so skladbou Embers, ktorý nezískal ani jeden bod.

 

img


Súťaž sa konala v holandskom Rotterdame po ročnej pauze, ktorú si vynútila pandémia koronavírusu. Podujatie v rotterdamskej Ahoy aréne malo špeciálny režim, ktorý zahŕňal prísne hygienické protokoly a pravidelné testovanie. Finále mohlo v aréne naživo sledovať 3 500 divákov, ktorí museli mať negatívny test na koronavírus.

 


Koronavírusu sa však účastníci nevyhli. Islandská skupina Dadi og Gagnamagnid preň súťažila virtuálne, pretože jeden z jej členov mal pozitívny test. Diváci namiesto ich živého vystúpenia videli záznam jednej zo skúšok skupiny.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies