Kanada je vo finále, Česi sa zmohli len na jeden gól

NETKY.SK • 25 Máj 2019, 21:41 • 2 min
Kanada je vo finále, Česi sa zmohli len na jeden gól

BRATISLAVA - Vo finále 83. majstrovstiev sveta sa stretnú hokejisti Fínska a Kanady. V sobotňajšom druhom semifinálovom súboji v Bratislave zvíťazili Kanaďania nad Českom jednoznačne 5:1. Zápas sa však na začiatku nevyvíjal až tak jednoznačne.

slovakia

left justify in out

Zámorský tím využil slabší deň súpera. Po prvej tretine to bol ešte hrateľný zápas, keďže skóre bolo 1:0 pre Kanadu. Začiatkom druhej však inkasovali Česi hneď druhý gól a po pár minútach aj tretí. Kanada si tak vybudovala rozhodujúci trojgólový náskok. Ten v tretej dvadsaminútovke ešte poistili kapitán Kyle Turris a obranca Thomas Chabot. Kanaďania postúpili do finále po dvoch rokoch, zlato získali naposledy na MS 2016 v Rusku.

 

img

 

Česi hľadali moment, ktorý by ich naštartoval, proti nim však stál odhodlaný súper a sebaistý brankár Pittsburghu Penguins Matt Murray. Ten si v tretej tretine poradil s tečom Frolíka i jedovkou Kubalíka. Počas zápasu neboli Česi horším tímom, ale nedokázali streliť góly zo sľubných šancí. Zato Kanaďania premieňali pomaly všetko, čo sa im ponúklo. Ako čas plynul, českí hokejisti museli otvoriť hru.

 

img

 

Kanaďania čakali na ich chyby a podnikali rýchle brejky. V 47. min. potiahol puk po pravom krídle Mantha a ideálne našiel spätnou prihrávkou Turrisa - 4:0. Otraseného súpera mohol vzápätí piatykrát pokoriť z úniku Mantha, výborne zasiahol Francouz. V 53. minúte prešiel obranca Chabot českou defenzívou ako nôž maslom a zasadil súperovi piaty gólový úder. Zverenci Miloša Říhu sa zmohli už len na korekciu výsledku, v 54. min. znížil na konečných 1:5 T. Zohorna.

 

 

semifinále (Bratislava):

Kanada - Česko 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)

Góly: 6. Stone (Stecher), 21. Nurse (Couturier), 26. Dubois (Marchessault, Stone), 47. Turris (Mantha), 53. Chabot (Henrique, Strome) - 54. T. Zohorna (Kolář). Rozhodovali: Kaukokari (Fín.), Tufts (USA) – Lazarev (Rus.), Sormunen (Fín.), vylúčení: 6:3 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 9085 divákov.

 

Finále na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave medzi Kanadou a Fínskom je na program v nedeľu o 20:15, súboj o bronz Rusko - Česko sa začne o 15:45 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies