Dnes je medzinárodný deň psov

NETKY.SK • 26 August 2019, 18:28 • 2 min
Dnes je medzinárodný deň psov

Dnešný deň je označovaný za Medzinárodný deň psov. Tento sviatok bol uznaný v roku 2004 a oslavuje sa 26. augusta. Niektoré zdroje uvádzajú dátum 27. 8. 2016 a iné sviatok psíkov oslavujú vždy tretiu augustovú sobotu.

slovakia

left justify in out

Dátum nie je vôbec podstatný. Najlepší deň je ten, keď váš chlpatý parťák pobehuje okolo vás a je zdravý. 

 

Medzinárodný deň psov, oslavovaný 26. augusta, patrí medzi relatívne mladé sviatky. 

 

V roku 2004 ho vyhlásila uznávaná americká odborníčka na chov domácich maznáčikov Colleen Paigeová. Vytrvalo vystupuje na obranu zvierat a ich práv.

 

Zároveň je uznávanou behaviorálnou odborníčkou na správanie sa domácich zvierat a autorkou knihy “Kniha dobrého správania pre psov” (v origináli: The Good Behavior Book For Dogs).

 

 

Paigeová zvolila dátum pre psí sviatok podľa dňa, v ktorom ako desaťročná dostala svojho prvého psa. Jej nový kamarát, Sheltie, nebol však kúpený, rodina ho adoptovala.

 

Okrem Medzinárodného dňa psov vyhlásila tiež napríklad Medzinárodný deň mačiek (29. október) alebo Medzinárodný deň maznáčikov (11. apríla).

 

Poškrabkajte svojho psíka za uchom a dajte mu nejakú dobrotu. Určite si ju zaslúžia nielen keď majú sviatok v kalendári.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies