Slováci proti Izraelu v bránke s Muchom, v základe aj Gyömbér a Štefánik

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 19:07 • 2 min
Slováci proti Izraelu v bránke s Muchom, v základe aj Gyömbér a Štefánik

NETANYA - Stredopoliari Norbert Gyömbér a Samuel Štefánik nastúpia v základnej zostave Slovenska v prípravnom futbalovom stretnutí proti Izraelu.

slovakia

left justify in out

Pre Gyömbéra bude stredajšie stretnutie v Netanyi debutom v reprezentačnom drese. Ako uviedol na utorňajšej tlačovej konferencii tréner národného tímu SR Ján Kozák, do bránky sa postaví Ján Mucha.
      

Slováci prileteli do Izraela v utorok v obedňajších hodinách, oficiálny predzápasový tréning absolvovali podvečer o 18.30 h SEČ.
      

"Keďže zraz hráčov prebehol v nedeľu a pondelok, až na dnešnom tréningu uvidím, v akom sú stave po fyzickej a pohybovej stránke. Isté však je, že v bránke bude Mucha, od začiatku chcem dať príležitosť stredopoliarom Gyömbérovi a Štefánikovi," naznačil zloženie základnej jedenástky na duel proti Izraelčanom tréner Kozák.
      

Všetci nominovaní hráči sú pred zápasom zdraví a bez zranení, v poriadku je aj útočník Adam Nemec, ktorý sa k tímu pripojil priamo v Netanyi po prílete z Nemecka.
      

"Očakávam dobrý zápas. Chlapci sa na duel tešia, veď naposledy sme sa spolu stretli v novembri. Súper má kvalitné mužstvo, hrá kombinačne, jeho hráči sú technicky na dobrej úrovni. S Izraelčanmi sme na podobnej úrovni, kvalitatívne i rebríčkovo, aj preto som presvedčený, že to bude výborná previerka. Pred letným štartom kvalifikácie náš čaká už len májový asociačný termín, a preto chceme zajtrajší duel v rámci prípravy naplno využiť," dodal Kozák.
      

V Netanyi to bude štvrtá vzájomná konfrontácia oboch súperov, lepšiu bilanciu majú Slováci. V kvalifikácii EURO 1996 s nimi remizovali v Tel Avive 2:2 (október 1994), v septembri 1995 ich v Košiciach zdolali 1:0. V lete 1999 v priateľskom súboji na Pasienkoch pod vedením trénera Jozefa Adamca Slovensko vyhralo tiež 1:0.
      

Zápas povedú nemeckí rozhodcovia. Hlavným arbitrom bude Christian Dingert, ktorému budú na čiarach asistovať Holger Henschel a Marco Achmüller. Náhradným arbitrom bude domáci Eitan Šmuelevič. Stretnutie bude v priamom prenose vysielať TV Dajto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies