Vodič Dušan D. z tragickej nehody v Bratislave zostáva vo väzbe

NETKY.SK • 21 Apríl 2023, 15:40 • 2 min
Vodič Dušan D. z tragickej nehody v Bratislave zostáva vo väzbe

BRATISLAVA - Vodič Dušan D. z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody v centre Bratislavy zostáva vo väzbe. V piatok o tom na neverejnom zasadnutí rozhodol Okresný súd (OS) Bratislava I. Rozhodnutie nie je právoplatné. O sťažnosti Dušana D. bude rozhodovať bratislavský krajský súd.

slovakia

left justify in out

Vodič Dušan D. z vlaňajšej tragickej dopravnej nehody v centre Bratislavy zostáva vo väzbe. V piatok o tom na neverejnom zasadnutí rozhodol Okresný súd (OS) Bratislava I. Rozhodnutie nie je právoplatné. O sťažnosti Dušana D. bude rozhodovať bratislavský krajský súd. Informoval o tom hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

 

"Okresný súd Bratislava I pri rozhodovaní o väzbe po podaní obžaloby rozhodol tak, že ponecháva vo väzbe obžalovaného D. D., a to z dôvodov tzv. preventívnej väzby, t.j. z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," povedal Adamčiak. Dušan D. podľa jeho slov podal sťažnosť. Rozhodovať o nej má Krajský súd v Bratislave. Prokurátor bratislavskej krajskej prokuratúry podal na Dušana D. v závere marca obžalobu pre obzvlášť závažný zločin všeobecného ohrozenia v nepriamom úmysle.

 

V prípade dokázania viny mu hrozí podľa Trestného zákona trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo až doživotie. Senát Okresného súdu Bratislava I nariadil termín hlavného pojednávania na 8. júna. Dušan D. pod vplyvom alkoholu šoféroval vlani 2. októbra neskoro večer auto, ktoré narazilo v centre Bratislavy do zastávky mestskej hromadnej dopravy Zochova. Nehoda si vyžiadala piatich mŕtvych a niekoľko zranených



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies