Spojené štáty varovali svojich občanov, aby necestovali do Iraku

NETKY.SK • 13 Máj 2019, 10:13 • 2 min
Spojené štáty varovali svojich občanov, aby necestovali do Iraku

BAGDAD - Napätie medzi USA a Irakom v oblasti Blízkeho východu sa v poslednom období čoraz viac stupňuje. Od dnešnej noci sa dokonca zmenila situácia, keď americké veľvyslanectvo v Iraku varovalo občanov USA aby do krajiny necestovali z dôvodu "zvýšeného napätia".

slovakia

left justify in out

Minulý utorok pricestoval americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo na neohlásenú návštevu Iraku z dôvodu potvrdenia podpory irackej vlády zo strany USA. V hlavnom meste Iraku Bagdade sa Pompeo stretol s prezidentom Iraku Barhamom Sálihom a premiérom krajiny Ádilom Abdalom Mahdím. 

 

img

 

"Hovorili sme s nimi o tom, aké je dôležité, aby bol Irak schopný adekvátne ochrániť Američanov na svojom území," vyjadril sa Pompeo po stretnutí. 

 

Obaja lídri podľa jeho slov chápu, že ochrana Amričanov je ich záväzok. Podľa niektorých zdrojov majú USA konkrétne informácie o tom, že Irán ohrozuje ich záujmy v oblasti Blízkeho východu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies