Podľa ministerky Kolíkovej bola kauza zranenia Milana Lučanského spolitizovaná

NETKY.SK • 26 December 2020, 13:17 • 2 min
Podľa ministerky Kolíkovej bola kauza zranenia Milana Lučanského spolitizovaná

BRATISLAVA - Celá situácia okolo zranenia obvineného bývalého prezidenta Policajného zboru Milana L. bola podľa ministerky spravodlivosti SR Márie Kolíkovej „nechutným spôsobom“ politicky využitá.

slovakia

left justify in out

Šéfka rezortu spravodlivosti v kauze zranenia obineného Milan Lučanského jednoznačne vylúčila akékoľvek cudzie zavinenie. „Tie rôzne informácie, ktoré sa vyskytli na internete, že Milan L. mal 11-hodinovú operáciu, vážne poškodený zrak či informácie o tom, že išlo o pokus o samovraždu, boli hrubé dezinformácie. Tie jednak škodili Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS), ale podľa mňa aj samotnému procesu, s ktorým súvisí celé trestné konanie,“ zdôraznila Kolíková.

 

Ministerka po zranení bývalého policajného prezidenta poverila komisiu zo zamestnancov ministerstva spravodlivosti, aby preverila všetky úkony zo strany ZVJS. Kontrola sa zamerala aj na okolnosti vzniku zranenia a mala možnosť vidieť aj kamerové záznamy a stretla sa aj s obvineným. Členovia kontrolnej skupiny prijali jednomyseľný záver, že zranenie obvineného Milana L. nebolo spôsobené inou osobou a že postup ZVJS bol v tejto súvislosti adekvátny a zákonný.

 

Čítajte viac: Sú známe výsledky kontroly MS SR vo veci zranenia Milana Lučanského
 

img


O zmenách

 

Ministerka Mária Kolíková počas sviatkov prezradila aj to, že za najväčší úspech považuje novelu Ústavy Slovenskej republiky.

Určite to bola novela ústavy. Je to zásah do základného zákona štátu. Zodpovedali tomu aj prípravy samotného legislatívneho návrhu, ktorý išiel do pripomienkového procesu, až po úplný záver. Znamenalo to naozaj veľké množstvo rokovaní naprieč odbornou verejnosťou, ale aj vysvetľovanie širokej verejnosti, prečo je to potrebné. Potom aj množstvo politických rokovaní v koalícii."

 

Reforma súdnictva z dielne ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej, prešla v októbri tohto roku. Okrem novelizovania najvyššieho zákonu štátu, došlo k zmenám aj v oblasti trestného práva. trestný zákon sa rozšíril o nové trestné činy ohýbania práva a prikrmovania. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies