Slováci o 5. miesto s Českom aj s Chovanom

NETKY.SK • 5 Január 2012, 10:37 • 2 min
Slováci o 5. miesto s Českom aj s Chovanom

Slováci o 5. miesto s Českom aj s Chovanom

slovakia

left justify in out

Na svoje posledné stretnutie na MS 20 v kanadskom Calgary proti Česku, ktoré rozhodne o 5. mieste, nastúpia slovenskí juniori aj s útočníkom Matúšom Chovanom.
Ten dostal vo štvrťfinálovom zápase v záverečnej tretine proti Fínsku trest na päť minút a do konca stretnutia za vrazenie na mantinel. O tom, že trénerovi Ernestovi Bokrošovi bude k dispozícii rozhodol direktoriát súťaže, ktorý upustil od ďalšieho trestu. "Áno, náš útočník bude k dispozícii na zápas o 5. miesto proti mužstvu Českej republiky," informoval manažér slovenskej výpravy Roman Ulehla na oficiálnom webe szlh.sk a pridal aj ďalšie detaily: "Okamžite po stretnutí, po tom, čo sme si prezreli záznam z inkriminovaného momentu z 51:19 min., sme oslovili šéfa direktoriátu svetového šampionátu pána Costella, so žiadosťou o prehodnotenie zákroku. Podľa názoru, a nielen nášho, nešlo o priestupok, ako ho kvalifikovali rozhodcovia. Prisľúbil, že disciplinárka MS si videozáznam určite pozrie, ale verdikt musí schváliť direktoriát šampionátu. Konečné rozhodnutie nám dalo za pravdu a nemusím dodávať, že aj potešilo hráča i trénerov. Podľa kompetentných tiež zavážilo, že Chovan nemal v predchádzajúcom priebehu majstrovstiev sveta žiadny vyšší trest."
V stredu absolvovali hráči tréning. Roman Ulehla: "Na ľade chýbal útočník Tomáš Jurčo, ale do súboja českými hokejistami by mal byť v poriadku. Českého súpera máme solídne prečítaného. Mužstvo s trénermi sledovali Čechov na vlastné oči v prípravnom dueli s Lotyšmi ako aj vo štvrťfinále s Ruskom. Navyše v prenosoch z Edmontonu sme videli zverencov trénera Miroslava Přerosta v stretnutiach s Kanadou, Dánskom, Fínskom a nechýba ani záznam z ich víťazného zápasu s USA," dodal Roman Ulehla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies