Poľský premiér vyzval demonštrantov, aby neboli nezodpovední a ukončili protesty

NETKY.SK • 3 November 2020, 06:52 • 2 min
Poľský premiér vyzval demonštrantov, aby neboli nezodpovední a ukončili protesty

Poľskí demonštranti sú každý deň v uliciach, premiér Mateusz Morawiecki chce, aby sa rokovalo s organizátormi neustálych protestov.

slovakia

left justify in out

VARŠAVA -  Poľský premiér Mateusz Morawiecki v pondelok vyzval na dialóg. Za spoločný stôl si majú predstavitelia moci sadnúť najmä s organizátormi. Tí neustále vyzývajú na protesty, a to aj napriek zákazu stretávaniu sa. Nepáči sa im totiž rozsudok poľského Ústavného súdu.

 

Protiústavná

"Žiadam vás, sadnime si spolu k rokovaniam. Nech sa naše spory nevedú v uliciach a nech nie sú príčinou ďalších infekcií," povedal Morawiecki prostredníctvom videa. Napriek tomu včera protestovali už 12. deň. Okrem iných aj vo Varšave a Krakove. Žiadajú stále o jediné, aby ženy mali právo na interrupciu, ako dodáva agentúra AP. Ústavný súd však rozhodol, že tá je protiústavná. Vrátane prípadov, keď hrozí, že plod je poškodený.

 

Na Żoliborz
Interrupcie tak budú u našich severných susedov prístupné len za podmienok, keď sú samé matky v ohrození života, alebo ich znásilnili. Počas najväčšieho protestu vo Varšave, keď v piatok približne 100-tisíc demonštrantov dokonca mierila do miestnej časti Żoliborz, kde býva vicepremiér a predseda vládnej strany Právo a Spravodlivosť Jaroslaw Kaczyński, sa v médiách objavili správy o tom, že politici chcú urobiť kompromis a navrhnúť nové znenie zákona.

 

Počas demonštrácií v pondelok večer bolo vidieť viacerých demonštrantov, ako počas chladného novembrového večera sedeli pri kruhovom objazde De Gaula na zemi, jeden z demonštrantov dokonca pokojne ležal na zemi a hral sa na mobilnom telefóne. Počas takýchto aktivít veľmi ľahko môže dôjsť k prechladnutiu organizmu.

 

Prečítajte si aj o piatkových protestoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies